Durant les vacances d’hivern passades, i aprofitant les noves impressores 3D posades a disposició per la Xarxa Òmnia, la Lídia Santiago, dinamitzadora del Punt Òmnia de Torrelles de Llobregat i l’Antonio Collado, dinamitzador de Santa Coloma de Cervelló, han dissenyat un projecte que fusiona la tecnologia i l’àmbit social amb joves.
Al voltant de l’eix de la igualtat de gènere i amb el suport del Grup d’Homes Igualitaris de Santa Coloma de Cervelló (un grup impulsat fa un parell d’anys des de l’Òmnia de la ciutat), els punts Òmnia han unit esforços per treballar la temàtica de la igualtat amb dues accions tecnològiques.
La primera, un taller de disseny i impressió de clauers amb la imatge de la mà i la inscripció “no és no” Per fer aquest taller, ambdós punts Òmnia han elaborat una primera part introductòria en la temàtica. A partir d’aquí, la Lídia ha impartit una sessió de coneixement de la impressora 3D a disposició i del programa d’edició i creació d’objectes tridimensionals Tinkercad. Al final d’aquesta acció formativa, els joves participants s’han pogut emportar un clauer personalitzat.
La segona acció tecnològica ha estat un taller d’elaboració de curtmetratges amb mòbils. A partir de la conscienciació en la temàtica, els punts Òmnia organitzadors de la sessió han preparat per a les persones assistents uns exercicis introductoris amb els diferents tipus de plans possibles per després seguir uns passos preestablerts per l’Antonio Collado.
Els nois i noies també han vist eines de postproducció senzilles des del mateix mòbil (Filmora, Vivavideo, etc.) i des del Pc (Kizoa). En acabar, els adolescents han pogut treballar el cartell del film amb l’eina Canva. El taller ha estat adreçat a 8 nois i noies d’entre 12 i 13 anys i pretén tenir continuïtat a l’estiu.
11/01/2019 | 08:01
Ambdós Punts Òmnia s'han unit en un projecte tecnosocial amb adolescents.