Inauguració de la segona exposició “Blog i arpilleres” al Punt Òmnia de Figueres

El taller "Blog i arpilleres" del Punt Òmnia de Figueres ha arrencat amb força i ja ha agafat volada. Després de la inauguració de la primera mostra Blog i arpilleres, el gener passat, aquest abril totes les participants de l'activitat han aconseguit aplegar també una trentena de persones en la inauguració de la segona mostra "Blog i arpilleres".

El Punt Òmnia va exposar unes 15 teles i cosits que les participants havien elaborat al llarg del primer trimestre del 2019, gràcies a la feina conjunta, coordinada i d'equip del taller “Blog i arpilleres” del Punt. Amb un pica-pica i una festa de comiat del trimestre, el Punt va exposar els tapissos creatius artesanals i va explicar que, aquest cop, les peces s'havien elaborat sota una temàtica comuna: el Dia Internacional de les Dones.

Segons la dinamitzadora del Punt, el repte d'aquesta segona edició del taller va ser fer una feina prèvia d'informació i de sensibilització amb les participants sobre la violència masclista i el feminisme. "Tenint en compte que les dones ja estan molt motivades —va explicar la dinamitzadora— hem pogut cercar per internet, a través de navegadors web, què és la violència de gènere, quines formes pot prendre i quines conseqüències té per al conjunt de la societat".

Més enllà de la cerca d'informació rellevant, les participants de “Blog i arpilleres” també van fer servir eines TIC, aplicacions i ordinadors per aprendre tot el procés de l'arpilleria, per agafar idees creatives o per informar-se sobre el Dia Internacional de les Dones. La segona mostra del taller “Blog i arpilleres” va acabar amb una novetat: el grup contactarà en futures edicions del taller amb altres grups d'arpilleres de Catalunya per iniciar un projecte de col·laboració. Podeu llegir més informació sobre el taller Blog i arpilleres a l'entrevista que Plataforma Educativa ha fet a Mònica Bertran, dinamitzadora del Punt Òmnia Figueres.

Podeu veure un àlbum de fotografies de la segona mostra Blog i arpilleres:

 

2a mostra Blog i arpilleres