Inaugurem nou Punt Òmnia a Vilanova i la Geltrú!

Avui hem inaugurat un nou Punt Òmnia a Vilanova i la Geltrú, el Punt Òmnia de la Casa del Mar. Amb aquest ja sumem 112 punts òmnia arreu del territori desplegant tecnologia per la transformació social. A més aquest també s'incorpora a la Xarxa Punt Tic.

 

El Punt Òmnia de la Casa del Mar, gestionat per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, esdevé el primer a la comarca del Garraf. Amb la mateixa voluntat que la resta de Punts de la Xarxa Òmnia, vol esdevenir un espai des d'on apropar les TIC al veïnat de Vilanova i la Geltrú tot promovent l'alfabetització digital, l'autonomia de les persones i la cohesió social, contribuint a disminuir la bretxa tecnològica.

Tanmateix, generar sinergies amb el conjunt del teixit associatiu del municipi per tal de programar accions conjuntament, enfortint l'ecosistema social i reforçant el vincle comunitari.

 

Formar part de la Xarxa Òmnia, un projecte amb més de 20 anys de recorregut, esdevé un avantatge ja que ofereix l'oportunitat de participar i coordinar-se amb la resta de Punts Òmnia, fer ús de la maleta de recursos ja existents i nodrir-se de tot un seguit de recursos comunitaris oberts a la ciutadania.

El Punt Òmnia de la Casa del Mar consta d'una aula ofimàtica de 50 metres amb accés a terrassa exterior situada a la segona planta de la Casa del Mar, al bell mig del passeig marítim de Vilanova.

 

L'activitat principal del projecte va dirigida a donar suport TIC a la ciutadania en general i especialment als col·lectius més vulnerables o en situació de risc d'exclusió social, així com a reforçar l'aprenentatge tecnològic a col·lectius diversos, establint col·laboracions entre els diversos departaments de l'Ajuntament que atenen les persones, com Convivència, Joventut, Acció Social, Educació, Ocupació, Participació, Economia Social i Solidària, conjuntament amb la Direcció General d'Acció Ciutadana de la Generalitat de Catalunya, no deixant de banda les entitats i associacions de Vilanova ni la xarxa d'agents territorials vinculats a l'ocupació i emprenedoria. Així doncs, s'hi desenvoluparan activitats diverses com: tràmits suport Tic, suport amb l'estudi en línia, amb la recerca de feina, tallers digitals, capacitació Tic a grups d'acollida i cessió d'espais a entitats, entre d'altres.

A banda d'aquestes, els punts òmnia són espais vius que mimetitzen amb les necessitats del territori de manera que estan oberts a generar i acollir propostes que siguin d'interès comunitari.

Informació de contacte:

Punt Òmnia de la Casa del Mar de Vilanova i la Geltrú

Passeig Marítim, 63

Tel. 938154189

08800 Vilanova i la Geltrú

casadelmar@xarxaomnia.gencat.cat

Horaris d’atenció any 2021:

Dimarts, dimecres i divendres de 9:30h a 13:30h

Dilluns i dijous de 15h a 17h

 

Òmnia, tot és possible, tothom hi té cabuda.

 

ocupabilitat
autoaprenentatge
formació TIC
Ampliem la xarxa a 112 Punts Òmnia arreu del territori