Informe d'm4social: 'La bretxa digital en les persones ateses per entitats socials'

21/08/2020 | 09:08
Portada de l'estudi 'La bretxa digital en les persones ateses per entitats socials'

El passat mes de juny, m4social, projecte de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya que busca liderar la transformació digital de les entitats del Tercer Sector, va presentar l'estudi 'La bretxa digital en les persones ateses per entitats socials'. Es tracta d’una anàlisi qualitativa i quantitativa per obtenir una visió de la realitat de la bretxa digital des de l’òptica de les entitats socials, analitzant els impactes que aquesta té en les persones usuàries i les tasques que es desenvolupen a les entitats i sobre les mateixes entitats. L'informe ha estat elaborat per la Fundació Ferrer i Guàrdia.

L'estudi assenyala que la revolució digital està generant desigualtats i exclusió social entre les persones en situació de vulnerabilitat que reben serveis i suport a través de les entitats del tercer sector. Així, afirma que el 20% de les persones adultes ateses per entitats socials no pot accedir a un ordinador o a Internet quan vol.

En el cas de les llars que es troben en situació de pobresa la xifra ascendeix al 30%. A més, quan les persones tenen nacionalitat estrangera arriba fins al 40%. Quan parlem d'infants i adolescents, la xifra se situaria en un 12%.

Per conèixer tots els detalls, pots consultar l'estudi aquí:

 

 

m4social
entitats del tercer sector
bretxa digital
L'estudi revela que el 20% de les persones adultes ateses per entitats socials no pot accedir a un ordinador o a Internet quan vol.