Ja disponible l’informe del procés participatiu de la Xarxa Òmnia

15/10/2020 | 12:10
Portada de l'informe publicat
Les principals conclusions i reptes recollits a l’informe són, entre d'altres, la necessitat de fomentar el treball en xarxa a nivell territorial, augmentar la visibilitat i difusió del projecte entre la població i facilitar l’accés universal des d’una perspectiva d’inclusió i interseccional

 

De gener a desembre de 2019 la Xarxa Òmnia ha desenvolupat diferents trobades, espais i eines de diagnosi i participació per tal de construir el futur del projecte. El procés participatiu tenia com a finalitat aportar idees per redefinir el programa i adaptar-lo a les noves necessitats d'accés a les TIC i a les demandes actuals en aquest àmbit.

El procés ha tingut la participació de les dinamitzadores i de les participants d’arreu del territori, així com també de les entitats gestores i personal tècnic del programa. En total, hi van participar un total de 597 persones i s’hi van recollir 760 propostes i 409 respostes d’avaluacions de les sessions. L’informe del procés participatiu 'Construïm l’Òmnia del futur' ha estat elaborat per l’Equip Òmnia DGACC, amb direcció General de Participació, Delibera i la Fundació Ferrer i Guàrdia.

Conclusions i reptes més destacats

Entre les propostes i idees més rellevants recollides a l’informe estan Introducció de propostes de millora per garantir i participació la participació de tothom, una programació adaptada a les demandes i necessitats de les participants i que fomenti processos comunitaris d’empoderament, la necessitat de coordinació amb altres agents socials i comunitaris del territori, així com fomentar el treball en xarxa entre punts del mateix context geogràfic; facilitar l’accés universal al coneixement de les TIC amb una perspectiva comunitària i interseccional, així com treballar per una ciutadania digital inclusiva (objectiu que s’ha posat de relleu amb l’arribada de la covid). A més, també es destaca la voluntat de promoure la participació activa de les participants, així com la seva autonomia i aprenentatges vivencials. Per últim, un altre dels reptes recollits és la necessitat de visibilitzar el treball de la xarxa Òmnia a nivell local, per tal d’arribar a tots els públics, però també el reconeixement de la tasca que ha estat fent durant aquests 20 anys d’història.

Podeu descarregar l’informe complet aquí

participació
xarxaomnia
S’han realitzat 22 sessions distribuïdes territorialment, s’ha habilitat un procés de participació virtual i s’han organitzat 10 sessions de debat autogestionades pels propis punts