Al Punt Òmnia Amposta ja tenim preparada la nova programació. Aquí teniu totes les activitats que es fan aquest semestre:
Perd la por a l’ordinador: curs per a totes aquelles persones que volen aprendre a utilitzar l’ordinador des de zero. Es donen els coneixements necessaris perquè l’usuari adquireixi un nivell bàsic i evitar així la fragmentació digital.
Coneix l’entorn amb Internet: espai en què es dóna a conèixer els avantatges que ofereix aquest entorn a partir de la navegació per Internet i l’aprenentatge del correu electrònic, tenint sempre en compte els interessos i les necessitats dels participants.
Projecte comunitari de fotografia digital: a partir de l'aprenentatge de tècniques de fotografia digital (retoc fotogràfic, programes de classificació de fotografies, creació de collage i material audiovisual) es treballa un projecte comunitari que sigui d'interès per als participants, per exemple, “La Festa del Mercat a la Plaça a través de la fotografia”.
Accés lliure - espai WI-FI: espai a disposició de la comunitat perquè usi l’equipament. Amb l’assessorament d’un dinamitzador o dinamitzadora es pretén aproximar les TIC a la ciutadania.
Espai dona: espai comunitari adreçat a totes les dones del territori que vulguin participar en aquesta activitat. Es pretén que les dones ens ensenyem les unes a les altres a fer diferents activitats (manualitats, labors...) i intercanviem receptes de cuina. Entre totes crearem un bloc com a punt de trobada per explicar i compartir les activitats i les experiències viscudes.
Cessió d’espai a entitats: se cedeix l'aula puntualment, anual o trimestral a diferents entitats perquè usin el seu equipament sempre amb el suport de la dinamitzadora. En aquesta activitat accediran a l'aula dos grups diferents (usuaris interns i servei prelaboral) de la Fundació Pere Mat i altres relacionats amb els programes de l'Ajuntament d'Amposta (Joves per a l'ocupació i Itineraris personals d'inserció laboral).
Tallers per a entitats: s’organitzen tallers a mida per a entitats segons les necessitats i els objectius que plantegen. A aquesta activitat hi accedirà el Centre Ocupacional l’Àngel, el Centre Obert, el PQPI i la Residència d’Avis d'Amposta. Les entitats poden sol·licitar un taller de manera puntual o bé anualment o trimestralment.
Aprèn a buscar feina mitjançant l’ordinador: en aquest curs s’aprenen quins són els diferents recursos que hi ha per cercar feina, tot allò que s’ha de fer durant el procés, com redactar un currículum, les borses de treball, etc.
Tècniques de recerca de feina: es tracta d’un espai obert perquè els usuaris cerquin feina mitjançant l'ordinador. Són sessions formatives que s’organitzen en funció de les necessitats dels participants i on s’ofereix atenció individualitzada i suport en tot el procés.
Insereix-te, dona!: espai per a la inserció de dones marroquines (contactades a través de l'Escola de Llengües Maternes de les Terres de l'Ebre). Es fan activitats amb l'ordinador dirigides a millorar la inserció a la societat d'aquest col·lectiu, treballant la llengua, l'alfabetització digital, el coneixement de l'entorn i les diferents eines que els facilitaran el procés d'adaptació.
Espai de la família: és un espai d’aprenentatge on fer deures i activitats lúdiques amb el suport de la dinamitzadora del Punt Òmnia i de les noves tecnologies. Un cop al mes, es convidarà un adult relacionat amb l’àmbit dels infants (el pare, la mare…) per explicar un conte, un ofici, una curiositat sobre la ciutat, etc. Un cop al trimestre farem una trobada familiar per compartir les experiències viscudes al punt. Tot això es farà mitjançant un treball en coordinació amb les escoles de la ciutat.
No et facis fora: aquest és un programa impulsat per l'Ajuntament d'Amposta i els instituts de secundària per afavorir la inserció social dels joves amb absentisme escolar. El projecte implica que els alumnes dels instituts que estiguin a punt de ser expulsats per acumulació de faltes d’absència tinguin l'oportunitat que se'ls els eliminin a canvi de fer treballs socials. El Punt Òmnia serà, doncs, un dels espais on aquests joves podrien fer treballs socials i es compromet a prestar-los tota l’atenció necessària.
Totes les activitats són totalment gratuïtes.
Per a més informació contacteu amb nosaltres presencialment a la Biblioteca Sebastià Joan Arbó (plaça del Castell, núm. 13-15, baixos), o bé truqueu-nos al 977 70 35 16 o envieu-nos un correu electrònic a amposta@xarxa-omnia.org.