Joana Biarnés, fotoperiodisme històric amb mirada de dona

31/10/2017 | 11:10

El Palau Robert de Barcelona acull fins al 2 d'abril l'exposició fotogràfica A contracorrent, una mostra de 90 imatges inèdites de la fotorreportera Joana Biarnés.

L'exposició no només mostra una part de l'obra de Biarnés sinó que també explica la seva vida: defineix la manera de viure de Joana Biarnés, apassionada per una professió que a la seva època exercien únicament els homes.

Biarnés ha estat una professional que va saber lluitar contra totes les adversitats: en els partits de futbol, on l’increpaven per ser dona i anar amb faldilla; aconseguint el bitllet d’avió on viatjaven els Beatles a Barcelona o pujant pel muntacàrregues fins a la planta de l’hotel Avinguda Palace reservada pel grup, i així poder arribar fins a la suite, on Ringo Starr li obre la porta, i aconsegueix passar tres hores amb els components de la banda. 

 

Joana Biarnés va fotografiar artistes reconeguts internacionalment com Dalí o Buñuel, i també va realitzar impactants fotografies com les impressionants imatges de les riuades de 1962 al Vallès, o reportatges costumistes d'una Espanya que anava obrint-se tímidament a la llibertat, fotografiant joves hippies a Eivissa, al costat de dones d'edat avançada, vestides de negre.

El Palau Robert acull aquesta exposició de la fotorreportera del periodisme català i espanyol que va anar a contracorrent durant el franquisme.