Joc literari per celebrar el 60è aniversari de la Declaració Internacional dels Drets dels Infants, al Punt Òmnia Pomar

El passat 22 de novembre s'ha celebrat la primera edició del Joc Literari, centrada en la commemoració i la difusió del 60è aniversari de la Declaració Internacional dels Drets dels Infants, amb la participació d’alumes de 5è i 6è primaria de les escoles Arrels Blanquerna i Salvador Espriu del barri de la Morera i l’Institut Escola Sant Jordi del barri de Pomar a Badalona.

En aquesta edició s’ha convidat les escoles anteriorment esmentades a participar elaborant el final d’una història ja creada, La Khadija ja té ulleres, de Xavier Senabre i Antònia Bonell, conte inclòs en el llibre Vet aquí els nostres drets: contes per explicar els drets dels infants, publicat l’any 2009, i que gira a l’entorn del tema dels refugiats.

També s’ha comptat amb la preséncia de la Nadia Ghulam, afganesa de naixement i resident actualment a Badalona, la qual ha aportat la seva experiència vital com a refugiada primerament i, en segon lloc, com a cooperant al camp de refugiats de Lesbos a Grècia.

Cent infants i els seus mestres han participat activament llegint els textos que han creat, i realitzant preguntes a la Nadia sobre la xerrada que ha fet previament sobre la seva història. L’expèriència a resultat enormement enriquidora i gratificant per a tots els presents. Aquesta iniciativa ha estat emmarcada dins del projecte anomenat Pomar Literari, organitzat pel Pla Comunitari Pomar-Morera, El Punt Òmnia AV. Pomar i la Biblioteca Pomar, que té els seus orígens a l’any 2012, quan aquests serveis van detectar la necessitat d’impulsar alguna acció per intentar potenciar el gust per la lectura i l’escriptura entre els veïns i veïnes, i per donar a conèixer els escrits de molta gent anònima aficionats a l’escriptura.

El projecte Pomar literari és el resultat d’un intens treball comunitari i de la suma d’il·lusions i esforços de totes les persones que hi han participat, i dels equipaments i serveis implicats, que depenen de l’Ajuntament de Badalona, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’IMSP (Institut Municipal de Serveis Personals) i FAVIBC.

Cent infants del Districte 3 a Badalona participen la primera edició del Joc Literari.