#JoITuElsMateixosDrets: el projecte Veus fa la primera entrevista

El passat 3 de desembre es va celebrar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat i és per això que el Punt Òmnia de la Seu d'Urgell ha volgut posar en relleu el projecte que du a terme amb el Taller Claror: el projecte Veus. 

Aquest és un projecte de creació audiovisual amb persones amb diversitat funcional, amb l’objectiu de treballar la part tècnica audiovisual i la comunicativa, els recursos i l’autonomia personal. Ara fa més d’un any que el Punt Òmnia de la Seu d’Urgell va engegar aquest “superprojecte” —com assegura la dinamitzadora del Punt Òmnia—, i el passat 28 de novembre els usuaris i usuàries van poder realitzar la seva primera entrevista audiovisual del projecte, que va ser a l’actor Joel Pla.

Va sortir molt bé, tot estava preparat: les càmeres, l’attrezzo... i també el grup d’entrevistadors. Tothom ajudava i tothom aportava el seu gra de sorra. “Va ser genial; va ser una hora i mitja que es va esfumar sense adornar-nos- en”, sentencia la dinamitzadora. Amb persones que treballen amb aquest nivell d’entrega, on és la discapacitat? Justament per això, pels drets i deures de tots, pel treball i l’esforç de totes les persones, és pel que cal celebrar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Si el 2018 seguim parlant i reivindicant els seus drets, els de les dones, els dels infants… hauríem de preguntar-nos què s’està fent ara per ara, oi?

Doncs sí, des del sector social, des del Punt Òmnia de la Seu d'Urgell i des de les entitats, els professionals, les persones amb discapacitat i la gent que creu i continua lluitant i ajudant els altres, estan treballant molt perquè #JoITuElsMateixosDrets. El Punt Òmnia vol donar expressament les gràcies al Departament Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell per cedir la sala La Cuina i la seva ajuda. També vol agrair (GRÀCIES majúscules!) a Joel Pla la seva participació com a persona entrevistada.

El projecte, coordinat pel Punt Òmnia de la Seu d'Urgell, reivindicant drets de les persones amb discapacitat.