Jornada de dinamització de la Internet Social - 10 anys fent Òmnia

27/11/2009 | 13:11
Grup de dinamitzadors mostrant fulls amb les lletres d'Òmnia

La Jornada de Dinamització de la Internet Social ha cel·lebrat una edició més amb un èxit de participació. Més de 200 assistents van participar de les conferències i grups de treball. Vols veure'n les fotografies? i el vídeo?

La Jornada de Dinamització de la Internet Social d'enguany  ha servit un cop més per reunir tots els implicats en el projecte Òmnia, amb la novetat de que aquest cop també hi venien els responsables de les entitats gestores. A més ha estat un any especial ja que celebràvem els 10 anys del Projecte i amb aquesta perspectiva vam afrontar una jornada on vam compartir experiències i opinions.

Amb una assistència de 206 participants. I retransmesa en vídeo streaming directe a través de la wiki de la Jornada. I retransmissió via twitter http://twitter.com/internetsocial.

Vegeu algunes imatges de la Jornada:

 

(Aquesta és només una selecció, si voleu veure més fotos, aneu al final de la notícia).

La Jornada va ser inaugurada pel Sr. Jordi Ausàs, Honorable Conseller de Governació i Administracions que va oferir una visió genèrica sobre la Xarxa Òmnia i la Xarxa Punt TIC , va fer menció dels Punts Òmnia de centres Penitenciaris per la seva importància dins del projecte i també va tenir unes paraules per explicar-nos els mèrits que poden acompanyar les noves certificacions AcTIC. Finalment va remarcar la necessitat de la Xarxa dels seus dinamitzadors i els que aquests aporten.

Després de les paraules del Conseller i la pausa cafè vam poder gaudir de la conferència a càrrec del Sr. Ismael Peña, professor de polítiques públiques per al desenvolupament (UOC), expert en dret i ciència política i tècnic en societat del coneixement.

La conferència que va remarcar la importància de dotar d'utilitat els coneixements que es transmeten des dels punts i sobretot de reforçar competències, la xarxa i la inclusió. Tot això partint de la revolució que han suposat les noves tecnologies en mons com el de la política. Amb tot això l'Ismael va donar pas als grups de treball on es van treballar els conceptes que marcaran d'alguna manera la realitat als punts en el futur: Xarxa, Voluntariat, Accessibilitat, Ocupabilitat i AcTIC. Aquí podeu veure la seva presentació:

Tot seguit ens vam dividir en aquests espais de treball on vam poder fer les aportacions tots plegats de com voldriem que fos en un futur la nostra Xarxa. Els grups van ser conduïts per Consultors sense fronteres i per dinamitzadors de la Xarxa. Les conclusions van ser compartides finalment en plenari per tots els participants gràcies a la col·laboració dels seus portaveus.

Algunes de les aportacions i conclusions del plenari, així com els esdeveniments de la Jornada els vam poder seguir també a través de la retransmissió via Twitter : www.twitter.com/internetsocial

Paral·lelament es va fer un plenàri a l'auditori per a aquells que, aliens a Xarxa Òmnia, van voler participar també a la Jornada, en aquesta sessió es va dur a terme una presentació del CESICAT i la Presentació dels resultats de la prova pilot de teletreball a l'administració pública. Trobareu més informació al respecte a la wiki de la Jornada.

Vam poder veure el vídeo dels 10 anys d'Òmnia.

 Després del vídeo vam poder fer-nos la "foto de família" i seguidament anar a dinar.

El dinar va donar pas a les sessions plenàries de la tarda.

La primera sobre l'adaptació dels Punt TIC a persones amb necessitats especials. Xerrada a càrrec de Borja Romero de (BJ-Adaptaciones) que ens va parlar de sistemes alternatius de ratolí i de comunicació amb l'ordinador de les persones amb necessitats especials i de la importancia per a aquestes de l'ús de l'ordinador. 

També vam poder assistir a la interpretació de llengua de signes amb la plataforma web Sightos gràcies a la Fundació FESOCA. Ens van fer una demostració en directe del seu sistema en línia d'interpretació en llenguatge dels signes.

L'últim plenari es va emmarcar dins el Congrés de la Cibersocietat on es debatia pel futur dels telecentres. Per a fer-ho, es va fer servir un sistema de multi-videoconferència unint els ponents: el Sr. Florencio Ceballos (des de Canadà), Sra. Fernanda Jaramillo (Extremadura) i el Sr. Txomin Alkorta (País Basc), la Sra. Silvia Way (Perú)  i el Sr. Ricard Faura i Sr. Jordi Barreda (des de Barcelona).

Ells van donar pas a la cloenda a càrrec del Sr. Jordi Bosch, secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, i del Sr. Josep M. Civís, secretari d'Acció Ciutadana, al brindis amb cava i el pastís per celebrar els 10 anys d'Òmnia i els que vindran.

Aquest és un àlbum més complet de les imatges de la Jornada:

Jornada
vídeo
presentació
dinamitzadors
foto