Jornada sobre els espais d'experiència ciutadana

10/11/2023 | 11:11

«Jornada sobre els espais d'experiència ciutadana» és un esdeveniment organitzat per l'Escola d'Administració Pública de Catalunya que tindrà lloc el dijous 23 de novembre de 10 a 14h.

En l'àmbit de les administracions públiques es comenta, sovint, que cal posar la ciutadania al centre. Costa, però, trobar projectes on això sigui una realitat. Per això, la Direcció General de Serveis Digitals i Experiència Ciutadana ha començat a treballar en aquest sentit començant pel primer pas, que ha estat fer una escolta activa.

Els Espais d'Experiència Ciutadana permeten fer el testatge directament, amb persones voluntàries, dels serveis i dels tràmits de l'Administració que es volen posar en marxa o que ja existeixen on s'identifica que hi ha un clar marge de millora.

Durant l'any i mig de funcionament d'aquests espais s'han obtingut tant resultats com idees clau sobre els principals problemes i solucions derivades de les experiències testejades, que es volen compartir per animar els servidors públics a implicar la ciutadania en el disseny dels serveis que se'ls adrecen.

Finalment, es vol donar visibilitat a les accions que s'estan duent a terme per capacitar la ciutadania per relacionar-se amb una administració digital, accions realitzades per part de diferents actors amb les seves estratègies i peculiaritats.

En aquesta jornada es compartira la tasca realitzada des de la Xarxa Òmnia i la Xarxa Punttic.

El programa de la jornada:

10.00 h Presentació institucional.

10.10 h Els espais d'experiència ciutadana. Metodologia i resultats tangibles (Ester Manzano i Marta Sabaté).

11.15 h Pausa.

11.45 h Taula rodona. Els Espais d'Experiència Ciutadana, un repte per a unitats valentes. Participants de les unitats funcionals que han encarregat un test sobre els seus serveis:

Lluis Moner i Forns Ángela Solá Taberné Elsa Urrutia Fuentes Aitana Álvarez Mercè Mas Souto

12.45 h La ciutadania s'hi implica. Presentació de testimonis de persones participants en els tests com a voluntaris.

13.00 h Com podem acompanyar a la ciutadania? Els tallers d'aprenentatge:

L'experiència dels Punt TIC. Ricard Faura i Homedes. L'enfocament dels punts Òmnia. Xavier Viñas. Els tallers d'experiència ciutadana. Marta Sabaté

13.30 h Cloenda. 

 

L'objectiu de la trobada és conèixer els projectes dels Espais d'Experiència Ciutadana, la seva metodologia i enfocament. Alhora presentar testimonis dels participants, resultats i conclusions.

Per a més informació a la pàgina de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.