Jornades formatives a la Xarxa Òmnia

20/03/2018 | 10:03

La Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària (DGACC) ha organitzat un conjunt de jornades formatives durant els mesos de febrer i març de 2018 destinades a facilitar l’ús de la nova maqueta de la plataforma al col·lectiu de dinamitzadors de la Xarxa Òmnia. Aquestes trobades han permès a les dinamitzadores i dinamitzadors de familiaritzar-se amb l’ús de la nova versió de la maqueta instal·lada, una Ubuntu 16.04 actualitzada en la seva darrera versió de manteniment de llarg termini LTS. Les trobades han servit, també, perquè el col·lectiu de dinamitzadors pugui provar tota la flota de noves eines TIC amb l'ajuda de l'equip de Suport Tècnic de la Xarxa Òmnia.

A les formacions hi ha intervingut Guida Maria Obrador, cap del Servei de Desenvolupament i Cooperació Social de la DGACC, qui ha explicat tot el procés de canvi del maquinari als assistents. Després, Ilka Shosheva, tècnica del mateix servei, ha explicat als dinamitzadors la filosofia del maquinari i programari que la Xarxa Òmnia ha defensat des de fa més de vint anys, basada en la promoció i l’ús de programari lliure i en la democratització de l'accés a les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

Finalment, l'equip de Suport Tècnic de la Xarxa Òmnia ha ofert una sessió pràctica a tots els assistents de gairebé tres hores de durada en la qual les dinamitzadores i dinamitzadors han rebut informació sobre l'ús de la nova maqueta i han pogut administrar algunes de les eines TIC actualitzades per la DGACC. Així, durant aquest conjunt de jornades formatives, els dinamitzadors han pogut configurar les noves impressores Epson Pro WF- R5690D multifunció i fer projeccions amb el nou vídeo projector Epson EB- W29, entre d'altres.

Jornada formativa nova maqueta

El projecte Òmnia ha ofert al col·lectiu de dinamitzadors un programa de formacions posterior a la renovació integral del maquinari.