Joves de l’IES Frederica Montseny ensenyen tots els secrets dels telèfons mòbils a la gent gran del Punt Òmnia Badia del Vallès

A les dificultats de l’ús dels telèfons pròpies de les noves tecnologies (configuració, novetats, cultura digital...), se n’afegeix una d’evident: el salt generacional. Si bé és molt comú que els joves coneguin tots els usos dels dispositius mòbils, la gent gran es troba amb multitud d’entrebancs i obstacles per conèixer i estar al dia de tots els avantatges que ofereixen els telèfons intel·ligents o smartphones. És per això que el Punt Òmnia Badia del Vallès s’ha coordinat amb l’IES Frederica Montseny per fer una activitat d’aprenentatge TIC intergeneracional.

Fins a 70 joves de l’IES de Badia del Vallès han passat pel Punt Òmnia al llarg del segon trimestre de 2019 per ensenyar, facilitar l’aprenentatge i donar suport personalitzat a una quinzena de participants del Punt Òmnia de més de 60 anys. El taller, centrat exclusivament en els mòbils intel·ligents o smartphones, s’ha dut a terme al llarg de tres mesos en una aula annexa del Punt Òmnia i ha permès posar en contacte aquestes diferents generacions que, inicialment, no haurien tingut gens de contacte.

En aquest taller d’aprenentatge TIC, les persones grans han pogut tenir accés a una formació en smartphones molt personalitzada gràcies al jovent de l’IES Frederica Montseny, que han ofert suport i atenció als participants perquè aprenguin l’ús d’aquelles apps més útils o conegudes; a més, també han pogut configurar els telèfons i conèixer altres utilitats dels dispositius. D’altra banda, la participació dels joves en aquest taller els ha permès d’acabar el crèdit de síntesi de final de curs, tot fent una anàlisi prèvia de les necessitats detectades en la gent gran i un diagnòstic final sobre les trobades intergeneracionals. En aquest rol de formadors, els joves de l’IES Frederica Montseny han fet una anàlisi sobre les dificultats d’aprenentatge, les competències adquirides i els diferents nivells de coneixement de la gent gran abans i després del taller TIC intergeneracional.

Tal com relata una participant del Punt Òmnia Badia del Vallès, en aquest taller ha pogut aprendre a configurar el WhatsApp per parlar amb la seva família, gestionar les imatges desades al seu telèfon intel·ligent i fer servir l’Instagram. En podeu veure un àlbum d’imatges:
 

APS intergeneracional al Punt Òmnia Badia

L'activitat s'ha dut a terme amb la coordinació del Punt Òmnia i el professorat del centre de secundària.