Joves del Centre Obert de Girona imprimeixen en 3D a l’Espai Maker del Punt Òmnia Plataforma Educativa

01/07/2019 | 09:07

Crear del no-res un clauer, en una hora i mitja, amb la forma del nom de pila i d’un color determinat. Aquesta és la fita gens menyspreable que han aconseguit el passat 30 de maig vuit nois i noies de 8 a 12 anys del Centre Obert Girona EST. Però, ¿com ho han pogut aconseguir?

El Punt Òmnia  Plataforma Educativa de la capital del gironès ha convidat el grup de joves al Punt per motivar-los en la creació en 3D, el que es coneix com a creació 'maker'. D'aquest objectiu n'ha sortit una activitat a l'Espai Maker del Punt Òmnia en la qual els nois i noies han pogut pensar un com dissenyar d'un clauer, idear-lo amb el suport del dinamitzador del Punt i, finalment, com crear-lo a l'ordinador i imprimir-lo en una impressora 3D.

L'Espai Maker del Punt Òmnia Plataforma Educativa de Girona consisteix en una una sessió programada setmanalment i dedicada exclusivament a la creació i impressió en 3D. Aquesta activitat és un espai reservat a l'aprenentatge de robòtica i impressió en 3D des de la perspectiva lúdica i educativa.

Gràcies a aquest taller, els joves del centre obert han dissenyat i imprès un clauer amb eines TIC com el Tinkercad, el Cura, els ordinadors del Punt i impressores en 3D. Podeu veure un àlbum d'imatges del taller 'maker':

Espai Maker al Punt Òmnia Plataforma Educativa

Vuit nois i noies han pogut usar programes de disseny en 3D i altres eines TIC per a crear figures en 3D.