L’Escola d’Adults de Constantí celebra l’acte de cloenda del curs 2013-2014

25/06/2014 | 14:06
foto dinamitzadora amb usuaris

El passat dissabte 14 de juny, l’Escola d’Adults de Constantí va posar el punt i final al curs 2013-2014 amb l’habitual acte de cloenda i l’entrega de diplomes als alumnes, que es va fer a la plaça de l’Hospital, al davant de la biblioteca.

Una àmplia representació d’alumnes dels diferents cursos que s’han desenvolupat al llarg de l’any van recollir els seus diplomes corresponents per mà dels professors de l’Escola i d’una representació del consistori municipal, a més de la presència de la directora del Consorci per la Normalització Lingüística, Rosa Ibarz. Per acabar l’acte, els alumnes dels diferents cursos van oferir diverses actuacions i representacions teatrals.

Durant aquest curs, l’Escola d’Adults ha pogut mantenir un bon nivell de matriculacions, amb prop de 400 usuaris, i mantenir la seva oferta formativa respecte al curs anterior, ja que ha donat cobertura a un ampli sector de la població, incloent des dels cursos d’alfabetització inicial fins a la preparació per al graduat, el batxillerat o les proves d’accés a grau superior. Els cursos amb més demanda han estat els de català, informàtica i anglès, i també han tingut molt bona acollida els tallers d’un perfil més professional, com els cursos de manipuladors d’aliments.

A més, aquest any l’Escola d’Adults ha apostat per incrementar la seva oferta formativa, posant a l’abast dels usuaris l’Aula mentor, un nou un sistema de formació depenent del Ministeri d’Educació, obert, lliure i a distància, que ofereix una àmplia oferta de cursos de qualitat (més de 100) i que permet desenvolupar la formació en diferents àmbits (social, sanitari, turisme, medi ambient, empresa, informàtica).

La conjuntura social i econòmica ha fet que en els darrers cursos hagi variat la tipologia i sobretot la franja d’edat dels alumnes matriculats. L’objectiu principal de l’Escola és oferir formació a aquelles persones que no han pogut fer-ho abans, i sobretot col·laborar en la millora de les necessitats formatives, per tal de permetre’ls l’accés al mercat laboral i millorar-ne el perfil professional i la situació sociolaboral.

Coincidint amb el final de curs, aquesta setmana s’ha iniciat un curs d’informàtica d’eines per trobar a feina, i la setmana vinent s’iniciarà un curs de coneixement de la societat catalana adreçat als nouvinguts.

fí de curs
diplomes
escola d'adults