L’ÒmniaKids s’acomiada del curs 2016-2017 al Punt Òmnia Centre Cívic l’Escorxador

10/07/2017 | 09:07

Una de les iniciatives amb més projecció, més durada i que té més en compte els drets dels infants, l’ÒmniaKids del Punt Òmnia Centre Cívic l’Escorxador de la Seu d'Urgell, es va acomiadar el 14 de juny del curs 2016-2017. El Punt va organitzar una festa de comiat que va reunir personal del consorci d'Atenció a les Persones de la Seu d’Urgell (CAPAU) i del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP), així com els infants assistents al taller.

A la festa de comiat hi van assistir 6 infants i els seus pares i familiars, així com les futures famílies que hi participaran, que van poder veure la projecció de la cinta La nostra aventura, un film en què es resumeix l’acció de l’ÒmniaKids al llarg del curs 2016-2017: taller de cuina al restaurant Arbeletxe, taller de hip-hop, dansa i percussió corporal, activitats de teles acrobàtiques, bicicletes, piragües... La festa de comiat del curs va acabar amb un berenar d’estiu a l’exterior de les instal·lacions.

L’ÒmniaKids, un projecte pensat per a infants de P5 a 3r de primària, va néixer el 2015 com una iniciativa conjunta del Punt Òmnia i de l’equip del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç de la Seu d’Urgell, i està pensat per oferir activitats extraescolars i formació no reglada a infants que es troben en situació de vulnerabilitat i mostren certes dificultats relacionals i de socialització. L’ÒmniaKids també ha elaborat un treball paral·lel amb els pares i mares dels infants, tant en l’àmbit psicològic i terapèutic com de treball social, per tal de trobar-los i facilitar-los recursos, solucions i altres eines que els puguin resultar útils.

Des d’aquesta problemàtica que viuen els infants i les seves famílies, i des de la necessitat urgent d’oferir un servei que respongui als drets dels infants amb discapacitat i altres tipus de dificultats −la  impossibilitat de realitzar activitats extraescolars−, ha sorgit un dels projectes amb més ànima del Punt, l'ÒmniaKids.

Amb aquesta activitat, els infants han pogut viure durant el curs 2016-2017 multitud d'experiències diverses dins i fora del Punt Òmnia: des de ser cuiners d’un restaurant de renom de la Seu d'Urgell, fins a crear màscares de Carnestoltes amb cartró i pintures. Més enllà de fer activitats pròpiament extraescolars amb els infants, el Punt també ha posat a l'abast el seu material TIC i els ordinadors, unes eines que els han permès acostar-se una mica més al món tecnològic i TIC. L'ÒmniaKids, doncs, ha facilitat també la millora de la integració i inclusió dels infants tot fent activitats en competències digitals. Podeu veure un àlbum d'imatges aquí:

 

Festa fi d'ÒmniaKids

El taller per a infants tornarà a editar-se a partir del setembre de 2017.