La carrossa del Punt Òmnia Trinitat Nova vista pels veïns del barri

28/01/2016 | 18:01
Carrossa guarnida al Punt Òmnia Trinitat Nova.

El Punt Òmnia Trinitat Nova, a Barcelona, ha elaborat,aquestes vacances de Nadal, juntament amb la Comissió de Festes del barri, els guarniments d'una carrossa de la Cavalcada de Reis. Aquestes són les opinions d'alguns veïns i participants sobre el carruatge muntat pels usuaris del Punt Òmnia:

 

Rubén Cimas Solís, membre de la Comissió de Festes (24 anys): 

Què t'ha semblat tot el procés d'elaboració de la carrossa? 

La veritat, ha estat molt divertit, hem format un grup molt agradable. Hem treballat una idea clara des d'un començament i hi ha hagut molta col·laboració de pares i mares, molta més que altres anys, la qual cosa ha fet la tasca més amena i dinàmica.

Hauries imaginat mai poder fer el disseny del carruatge amb un programa tan senzill com LibreOffice?

En un principi jo em pensava que aquestes coses només es podien fer amb Photoshop,però el dinamizador ens va ensenyar que amb LibreOffice i amb molts copia-enganxa de Google podíem realitzar els nostres propis dissenys. Al final vam aconseguir posar-nos d'acord amb la temàtica gràcies al fetqueens van dir que havia de cenyir-se a l'estètica de l'Orient. Però si no hagués estat aquest tema, igualment ens haurien sortit uns dissenys bonics i divertits.

Quins problemes vas trobar-te a l'hora de fer el muntatge?

M'he trobat que és molt fàcil fer un disseny amb mil coses en un full DIN A3 de 40 cm, però després això s'ha de traspassar a un camió de 9 m de llargada i 4 d'alçada [riu] i aquesta qüestió ningú no la preveu. Al final no és tan fàcil com semblava de bon començament: s'ha d’ajuntar molt el cartró, pintar-lo, posar tothom d'acord per al muntatge... I el mésimportant: que tothom faci alguna cosa. Però al final el resultat és el que es veu: vam fer el que vam dissenyar i va quedar com volíem que quedés, i veure la cara d'aquests infants i dels seus pares el día de la Cavalcada no té preu.

 

Tono Suárez, veí del barri (60 anys):

Què t'ha semblat la cavalcada?

Tot això de les noves tecnologies és molt important, avui dia qualsevol persona que disposid’un ordinador potfer coses com aquestes com si res. Abans ho dibuixàvem en un paper a boli com a molt, i ara els joves ho porten i ja sabem exactament com ho farem. Gaudim molt treballant tots junts, hi ha companyonia, hi passem estones en què ens oblidem dels problemes del dia a dia. I és molt bonic veure la canalla a la carrossa, això no té preu.

 

Susana Mateo Mercader, veïna del barri (19 anys)

Què t'ha semblat la cavalcada?

Molt bé, millor que altres anys, més organitzada, amb millor actitud per part de la gent, més divertida. El muntatge ha estat molt divertit, el vam resoldreamb cartró i pintura, som el barri del reciclatge. Treballem molt degust: veure pares i fills treballant junts és molt satisfactori. Treballar per a infants petits és especialment gratificant, és complicat el procés però al final val la pena.

Quina ha estat la part més complicada? Què ha estat allò més entretingut?

Aguantar el Rubén Cimas, però también ens distreu, i ha estat complicat a l'hora de muntar totes les coses al camió, perquè el camió tan sols el veiem el dia del muntatge. Fins llavors, totes les mesures i càlculs són teòrics, i no podem saber ben bé com ho posarem i ho penjarem al camió. Però vaja, entre tots vam acabar trobant-hi solucions. Allò més divertit ha estat construir les peces,però no per les peces,sinó per la feina en equip, per la gent, les idees esbojarrades que sorgeixen,etc.

família
Punt Òmnia