La comunicació comunitària a l'Estiu a l'Òmnia

23/06/2022 | 12:06
Aquest any és la tercera edició de l'Estiu a l'Òmnia que va néixer com un espai per la formació, el debat, la reflexió i la col·laboració de les persones dinamitzadores i entitats gestores sobre una temàtica diferent cada any.   Una de les necessitats que portem treballant tots els agents de la Xarxa Òmnia és amb relació a la comunicació, com fer arribar el nostre missatge i identitat com a Xarxa Òmnia com a projecte comunitari.    La temàtica serà la comunicació comunitària a l'Òmnia amb tres sessions:    

 

Sessió 1 - La comunicació en projectes d'acció comunitària.

Començarem l'Estiu a l'Òmnia coneixent les pràctiques en comunicació d’entitats del tercer sector i projectes d’acció comunitària que ens permeten consolidar una estratègia amb la nostra missió i valors.   Ens acompanyaran:  
  • Carmel Amunt: El Pla Comunitari del Carmel (un dels pioners a la ciutat de Barcelona) està impulsat per l’associació Carmel Amunt, una plataforma des d’on entitats, veïns, equipaments i serveis impulsen de forma conjunta projectes i accions per a la millora del barri.
  • elParlante: L’entitat elParlante neix a Barcelona, el 2009, amb l'objectiu de dissenyar, implementar i avaluar estratègies d’educació + comunicació per promoure la ciutadania activa.
- Divendres 8 de juliol de 10h a 12h.

 

  Sessió 2 – Com fer comunicació audiovisual i digital en l’àmbit comunitari?

Escoltarem la veu de persones professionals del sector de la comunicació digital en l’àmbit de l’Economia Social i Solidària i d’Acció Comunitària.

Obtindrem recursos que ens ofereixen les expertes per fer comunicació audiovisual i quines són les eines que ens poden ajudar a comunicar a la xarxa Òmnia des d’una perspectiva inclusiva i comunitària.

Ens acompanyaran:

  • Quepo, com ens poden ajudar: Treballem la comunicació amb la idea de construir i transformar. Per nosaltres és una eina de mobilització social i generació de canvi. És molt més que una simple eina de difusió i publicitat. I ho combinem amb el treball propi d’una agència de comunicació i una productora audiovisual. Una visió que ens permet tenir cura dels missatges i cuidar amb detall la qualitat en la producció.

- Divendres 15 de juliol de 10h a 12h.

 

 

Sessió 3 – Comunicació comunitària a la Xarxa Òmnia.

Un espai per compartir idees i recomanacions de la comunicació en l’àmbit comunitari dins la Xarxa Òmnia. Les estratègies de comunicació que alguns punts Òmnia estan fent servir i que poden esdevenir experiències d’èxit.

Ens acompanyaran:

  • Laura Herrero del Punt Òmnia Gornal.
  • Ramon Oromí del Punt Òmnia gòTIC Ajuntament de Tàrrega.
  • Casal dels Infants per l'Acció Social als Barris.
- Divendres 22 de juliol de 10h a 12h.

 

D'altra banda, en aquesta edició les dinamitzadores també rebran formació de Linux per ampliar i aprofundir els coneixements bàsics d'administració de sistemes. La formació es realitzarà els dilluns 4, 11 i 18 de juliol.

L'objectiu és fomentar competències digitals a nivell avançat. 

La proposta formativa s'adreça als dinamitzadors i dinamitzadores de la Xarxa Òmnia i les persones responsables de les entitats gestores