L'assetjament entre iguals és una modalitat de violència que afecta principalment els àmbits educatius i del lleure de l'infant però que traspassa les fronteres d’aquests camps. Es calcula que un 7,6% dels estudiants catalans d'entre 12 i 16 anys han patit algun tipus d'assetjament ocasional i un 1,2% l'han patit de manera freqüent.
Amb la intenció d'oferir recursos informatius i d'acció per prevenir aquest tipus de violència, la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària (DGACC) del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya ha organitzat per al proper 28 d'octubre de 2016 la Jornada sobre l’Assetjament entre Iguals i el Ciberassetjament, que se celebrarà a la seu del Departament a partir de les 9 h.
La DGACC oferirà recursos per prevenir l’assetjament entre iguals, per evitar els riscos que suposa l’ús de les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i, sobretot, per saber com els diferents agents educatius –entre ells, la Xarxa Òmnia—poden actuar per prevenir-los.
La segona part de la Jornada comptarà amb una formació sobre la capacitat de regular les emocions i dotarà als dinamitzadors i dinamitzadores de l’Òmnia d’eines i recursos per gestionar de manera positiva les situacions d’incertesa, compromís i exigència emocional.