La Direcció General d’Acció Cívica organitza la I Jornada Metodològica d'Acció Comunitària

28/06/2023 | 16:06

L’objectiu de la Jornada és determinar com hem de treballar en el marc de la política social per fer de l'àmbit comunitari un motor de cohesió social

El proper 4 de juliol tindrà lloc la I Jornada Metodològica d'Acció Comunitària que porta per títol "L'organització de la comunitat en barris i viles: territoris, agents i projectes", organitzada per la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària.

El Departament de Drets Socials està fermament compromès a donar sentit pràctic a l'acció comunitària que es desenvolupa en el marc de la política social. Aquesta Jornada té com a objectiu determinar com hem de treballar per fer de l'àmbit comunitari un motor de cohesió social.

¿Quins són els reptes metodològics de l'acció comunitària?

Una de les finalitats d’aquesta Jornada és desenvolupar una sessió formativa en acció comunitària, fonamentada en experiències pràctiques que serveixi per reflexionar quines són les interseccions on es troben les diferents polítiques públiques que tenen com a objectiu comú promoure la inclusió social. Els dos espais de diàleg que s’organitzaran giraran sobre tres eixos:

  •  Transversalitat: amb el propòsit de coordinar territorialment les estratègies i planificacions comunitàries.

  • Comunitat: Com combinem el lideratge públic en el desplegament de polítiques públiques amb la definició de pautes de cooperació amb altres organitzacions i la ciutadania comunitàriament apoderada?

  • Interseccionalitat: incorporar-la en les polítiques socials per abordar de forma més efectiva, eficient i complexa les desigualtats que es produeixen en el nostre entorn i per a reconèixer la diversitat de realitats i necessitats de la ciutadania.

Per a més informació, podeu consultar el Programa de la Jornada.