La diversitat de la Xarxa Punt TIC com a oportunitat

09/06/2022 | 11:06

El divendres 10 de juny es va celebrar la Jornada de Dinamització de la Internet Social 2022 sota el lema "La diversitat de la Xarxa Punt TIC com a oportunitat".

Des de la Xarxa Òmnia vam assistir per trobar-nos amb altres agents, projectes i entitats del territori i establir sinergies i aliances. Alhora ens va permetre conèixer millor la realitat actual de la Xarxa Punt TIC.

Primer de tot vam escoltar la taula rodona: posem en valor la diversitat de la Xarxa Punt TIC com a eix de la capacitació digital de la ciutadania. La descoberta dels diferents agents, equipaments i col·lectius que conformen la Xarxa. Tot i la seva diversitat, tots acompanyen la ciutadania i li ofereixen eines de capacitació per viure en l’actual societat digital; són serveis de referència en el seu entorn, i exerceixen una funció dinamitzadora.

Les persones que van participar:

  • Montse Lara, Directora de la Biblioteca Municipal de Cervelló.
  • Andrea Sánchez-Montañés, Responsable de Comunicació del FabLab Sant Cugat.
  • Lluïsa Miralles, del Punt Òmnia de Valls.
  • Albert González, del Punt TIC La Florida-Les Planes, AEMA de l’Hospitalet de Llobregat.

La Lluïsa Miralles és una dinamitzadora amb més de vint anys d'experiència que va voler compartir els seus coneixements i vivències, ara que finalitza la seva etapa a la Xarxa Òmnia. Tot un plaer escoltar les seves paraules com aquestes:   "El nostre públic està en revisió perquè hi ha perfils diferents, una part més social i en l'àmbit d'administració. Com ajudar a les persones de la xarxa, i anticipar-se a les necessitats que vindran, ha de ser connectora. S'ha de repensar la xarxa, les figures i aprofitar el coneixement."

La segona part van proposar un cas pràctic, un espai d'interacció per co-dissenyar el futur de la Xarxa Punt TIC a partir de la seva diversitat. L'objectiu era plantejar una estratègia adaptada a la realitat i necessitats d'un territori i definir quin paper hi juga el Punt TIC.

Entre totes les persones es van identificar els reptes de la Xarxa, i les possibles línies de treball perquè cada Punt TIC aprofiti les oportunitats estratègiques.

Una dinàmica que va ser conduïda per Laia Sánchez, docent de la formació d'Innovació digital i la Secretaria de Polítiques digitals.

La Jornada de Dinamització de la Internet Social 2022 serveix per continuar evolucionant la Xarxa Punt TIC.

 

 

 

Jornada de la Internet Social 2022