La mirada social dels joves, als carrers de La Balconada

20/03/2017 | 09:03

El Punt Òmnia del barri de La Balconada (gestionat per la Federació d'Associacions de Veïns d'Habitatge Social de Catalunya), a Manresa, ha redecorat els seus carrers gràcies a la darrera activitat del Punt dirigida als joves. Amb l’objectiu d’implicar la gent jove en el barri, el Punt Òmnia ha ofert al llarg de cinc sessions de dues hores un taller de Fotografia social per a joves, que ha permès apropar el seu punt de vista als veïns i veïnes del barri.

L'activitat, organitzada pel Punt Òmnia conjuntament amb l'Associació de Veïns de La Balconada i el Pla de desenvolupament comunitari (PDC) del barri, ha estat dinamitzada per Oriol Segon, fotògraf professional especialitzat en fotografia social i interessat en els processos de participació dels col·lectius en les seves comunitats.

Segon, en col·laboració amb el Punt, ha volgut mostrar amb aquest taller gratuït les nocions bàsiques teòriques i pràctiques per fer fotografies, i ha posat, al seu torn, la creació d'una narrativa audiovisual a l'abast dels joves del barri, una narrativa que permeti al col·lectiu implicar-se en el territori i mostrar el seu punt de vista.

Els joves participants del taller han pogut mostrar les seves creacions als veïns i veïnes, i alhora han pogut fer una anàlisi sobre la seva mirada social i les inquietuds davant l'entorn que els envolta. El taller Fotografia social per a joves ha conclòs el passat 3 de març amb una exposició de les imatges, en grans dimensions, als carrers del barri de La Balconada.

Podeu veure un àlbum d'imatges en:

Fotografia social a la Balconada