La plataforma Connecta't al voluntariat difon les crides de l'emergència sanitària

23/03/2020 | 16:03
Connecta't al voluntariat

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies posa a disposició de les entitats socials i les administracions públiques la plataforma tecnològica Connecta't al voluntariat. La idea és que, d'una banda, faci d'altaveu de les crides fetes des de l'àmbit local i, d'altra banda, s'hi puguin publicar noves crides.

L'objectiu és donar suport a persones vulnerables en el marc de l'emergència sanitària actual. Des del Departament expliquen que les conseqüències derivades de les mesures adoptades davant l'excepcionalitat poden repercutir de manera molt significativa sobre persones en risc i col·lectius vulnerables. Consideren que aquests col·lectius mereixen una atenció especial i l'activació d'accions específiques, una de les quals és la de posar a disposició de les crides de voluntariat que estan sorgint la plataforma Connecta't al voluntariat.

Així doncs, la plataforma recollirà totes les crides al voluntariat que s'estan fent per donar resposta a la crisi sanitària per l'expansió del coronavirus SARS-CoV-2. D'aquesta manera, la ciutadania que vulgui aportar el seu granet de sorra podrà trobar en un únic espai web totes les crides i cercar aquella que encaixi amb les seves possibilitats d'acció.

Connecta't al voluntariat permet publicar crides tot determinant l'àmbit d'acció territorial, la descripció de la necessitat a cobrir i el perfil de persones que es busquen.

Recomanacions per impulsar iniciatives ciutadanes

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies també ofereix unes recomanacions a l'hora de l'impuls de les iniciatives ciutadanes:

  • Cal que estiguin coordinades pels poders públics locals competents en funció del seu àmbit d'actuació (autoritats sanitàries, protecció civil i serveis socials).
  • S'hauran de comunicar oportunament a l'autoritat competent per la necessària coordinació.
  • Hauran de respectar les instruccions i recomanacions dels poders públics sanitaris i d'ordre públic per garantir la seguretat de totes les persones participants.
  • Caldrà que articulin accions que puguin desenvolupar-se des de l'acció voluntària no professional, complementant l'acció dels i les professionals competents per fer-ho.
  • Estaran en permanent contacte amb les autoritats locals i que les entitats socials del territori es coordinin amb les autoritats locals competents.
omniaacasa
covid-19
voluntariat
Es posa així a disposició d'entitats i administracions públiques