La vida des del locutori

foto locutori a la Festa del Migrant

Una acció conduïda pel Centro Boliviano Catalán i l’Associació Surt, porta al Punt Òmnia Casal dels Infants del Raval - Espai Tecnològic i els PQPI del Casal a col·laborar en l’acció “La vida des del locutori”, amb motiu de la Festa de l'Immigrant, promoguda des del Consell Municipal d’Immigració de Barcelona, celebrada el passat diumenge dia 20 d'octubre.

Aquesta col·laboració s’ha concretat en tres fases, una primera realitzada per l’Espai Tecnològic - Punt Òmnia del Casal dels Infants d’acompanyament i enregistrament d’històries de vida viscudes en primera persona pel col·lectiu de dones migrants (sis d’elles, usuàries de l'ETC i cinc membres del Centro Boliviano Catalán). I desenvolupant al mateix temps tots els pòsters i cartells que van servir per presentar l’acció i decorar les cabines.

Una segona fase en la qual els joves dels PQPI han dissenyat i construït el que simulen ser unes cabines de locutori, humils, senzilles i fetes amb pocs recursos, on tothom que hi ha passat ha pogut escoltar les vivències del col·lectiu femení quan, havent migrat viuen moments difícils, d’il·lusió, d’esperança o tristesa. A més, un cop acabades, la secretària i corresponsable del Centro Boliviano, la Lourdes, ha compartit una trobada amb els joves dels PQPI que han construït les cabines, en agraïment del fet i per narrar-los quin era l’objectiu del que havien estat preparant.

Finalment, per mitjà d’un component de l’equip de Repòrters MediaTICs, de l'Espai Tecnològic - Punt Òmnia del Casal, el Rafa, s’han recollit imatges de la festa el mateix dia 20 i dut a terme una entrevista a l’Elsa Oblitas responsable del Centro Boliviano Catalán.

http://www.flickr.com/photos/76842443@N07/sets/72157636907527143/show/

dones
immigració
joves
gènere
treball comunitari
PQPI