La Xarxa Òmnia, en procés de migració cap a Linux

03/07/2014 | 13:07
formació Linux amb dues dinamitzadores de dos punts de Ripoll

El mes de juliol està sent aprofitat per molts punts Òmnia per instal·lar als ordinadors la nova maqueta amb la qual es dóna un pas definitiu cap al sistema operatiu Linux.

La migració cap a una distribució d'Ubuntu adaptada a les necessitats de la Xarxa Òmnia té lloc després que Microsoft va deixar de donar suport a Windows XP el passat mes d'abril. Es tracta d'un salt molt recomanable, ja que aquesta versió del sistema operatiu ha quedat encara més vulnerable.

D’altra banda, el maquinari actual amb el qual compten els punts optimitzarà el seu rendiment amb Linux. A més dels avantatges tècnics, darrere del pas cap al nou sistema operatiu hi ha una aposta ferma per la filosofia del software lliure, obert i gratuït. És per tot això que de moment ja s'ha pres aquesta decisió en una seixantena de punts Òmnia.

La nova maqueta que s'està instal·lant és fruit del treball d'un grup de dinamitzadors i dinamitzadores que de forma presencial, i virtual a través de la comunitat, l'han estat creant pensant en les tasques que tant els usuaris com les persones dinamitzadores fan als punts. S'ha intentat també que l'aspecte de l'entorn gràfic no suposi un canvi molt brusc en relació amb el Windows XP.

Un cop el servei tècnic fa la restauració de les màquines, el Servei de Suport i Inserció Social visita el punt per fer una miniformació per explicar tots aquells aspectes que permetin al dinamitzador o dinamitzadora treballar amb Linux. Aquestes visites formatives es fan en alguns casos agrupant punts geogràficament propers.

Podeu veure l'entrevista realitzada a una tècnica del Servei de Suport i Inserció Social a partir del següent enllaç:

http://punttic.cat/la-xarxa-omnia-migracio-linux

 

programari lliure
linux
ubuntu
migració
El mes de juliol està sent aprofitat per molts punts Òmnia per instal·lar als ordinadors la nova maqueta amb la qual es dóna un pas definitiu cap al sistema operatiu Linux.