La Xarxa Òmnia a la Mobile Week

31/03/2022 | 10:03
Mobile Week

Enguany, alguns dels punts de la Xarxa Òmnia participen a la Mobile Week 2022, una cita anual per oferir a la ciutadania un espai en el qual poder participar activament dels canvis que porten les novetats tecnològiques.

Aquesta edició es celebra del 28 de març al 3 d’abril a Barcelona, i des de finals d’abril fins a principis de maig a 16 territoris de Catalunya.

 

El Punt Òmnia Raval amb el projecte «Ciutat IM-possible».

El Departament de Drets Socials a través de l’Oficina Tècnica a Colectic ha organitzat 4 tallers en 2 dies diferents, 28 i 30 de març, en els que 81 alumnes de 4t a 6è de primària (9-12 anys) de 3 centres educatius del barri del Raval han resolt uns mots encreuats sobre dones científiques i programat solucions creatives i divertides per transformar una ciutat im-possible en possible, sostenible i propera.

A través d’aquesta activitat en la que han participat un 47% de noies i un 53% de nois es proposa una metodologia vivencial d’aprenentatge a través de l’acció i experimentació, i l’aprenentatge basat en reptes on les participants afronten una problemàtica plantejada. Així es pretén fomentar la creativitat, el treball en equip, l’empatia, la flexibilitat, la comunicació, la resolució de problemes, el pensament crític i les competències computacionals.

A més, el Punt Òmnia Raval també participa a l’activitat «Com podem detectar la desinformació a través de les plataformes digitals» que es celebrarà el dijous 31 de març. Es tracta d’un taller gratuït on es compartiran eines i recursos per identificar desinformació a les plataformes digitals.

 

 

La Mobile Week arreu de Catalunya.

 

Enguany la Mobile Week està present a 16 territoris en els que des de finals d’abril fins a principis de maig s’hi organitzaran activitats per apropar les noves tecnologies a la ciutadania.

 

El Punt Òmnia de La Seu d’Urgell és un dels punts que també hi participarà.

mobileweek
Una cita per apropar les noves tecnologies a la comunitat