La Xarxa Òmnia posa al dia el seu programari!

28/09/2021 | 10:09
Nova maqueta al Punt Òmnia CPS Francesc Palau

El món tecnològic avança cada any, i també el programari que utilitzem en els ordinadors de l’Òmnia – i el dels telèfons intel·ligents!

 

El Programa Òmnia posa a l’abast de la ciutadania més de 1.000 ordinadors distribuïts en punts arreu de Catalunya. Els punts Òmnia sempre estan dirigits per una persona dinamitzadora que organitza, imparteix activitats comunitàries i formacions als i les participants dels Punts.

 

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Drets Socials, conjuntament amb la Secretaria de Polítiques Digitals, ha dissenyat i implementat una nova versió del sistema operatiu i de programari per la totalitat d’ordinadors de la Xarxa Òmnia i de la Xarxa Punt TIC. Entre Gener i Febrer 2021 es va fer les proves pilot en 4 centres a Barcelona, i entre Març i Maig 2021 es va desplegar la nova versió de la maqueta en tots els centres.

 

La Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària juntament amb l'Oficina Tècnica que porta el programa Òmnia ha realitzat l’actualització de la nova versió de la maqueta amb càpsules formatives per a les persones dinamitzadores. En 9 sessions de 2 hores de formació en línia, l’oficina tècnica ha format sobre les funcionalitats especifiques i les millores del nou sistema operatiu basat en la Ubuntu. Aquesta formació ha tingut molt bona acollida entre els i les dinamitzadores dels punts Òmnia, en total han participat el 85% dels punts.

 

Des de fa 20 anys el programa Òmnia aposta per les eines obertes, gratuïtes i de programari lliure. Per això els ordinadors del programa funcionen amb un sistema operatiu Linux, concretament la distribució Ubuntu. A part, s’utilitza programari com el Llibreoffice per l’edició de text i fulls de càlculs, navegadors com el Firefox, o edició d’imatge amb GIMP, a part de moltes eines educatives de llicències obertes. El programa també compta amb material de préstec per als punts, com per exemple material d’accessibilitat, impressores 3D, càmeres reflex digitals o càmeres 360º.

 

A continuació podeu veure alguns punts Òmnia acabats de maquetar:

 

Punt Òmnia Sant Antoni

Punt Òmnia Sant Antoni

Punt Òmnia CPS Francesc Palau

Punt Òmnia Solsona

Punt Òmnia Fundació Akwaba

Punt Òmnia Ajuntament de Mollet

novamaqueta
linux
ubuntu
Amb sistema operatiu Linux i programari lliure.