La Xarxa Òmnia tanca el cicle de formacions sobre impressió 3D amb dos tallers

03/04/2019 | 12:04

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) va celebrar el març dues formacions pràctiques adreçades al conjunt de dinamitzadors i dinamitzadores de la Xarxa Òmnia sobre la impressió 3D, coincidint amb l’adquisició, l’any passat, de quatre impressores 3D a l’abast del programa Òmnia.

Aquests tallers, que es van fer el 20 i 27 de març al Punt Òmnia de Sant Antoni (c/ Calàbria 66 de Barcelona), els van impartir dos dinamitzadors del programa, Lídia Santiago, del Punt Òmnia de Torrelles de Llobregat (Baix Llobregat) i  Jordi Rodríguez, del Punt Òmnia Camp Clar (Tarragonès), que ja coneixien el funcionament de la impressió 3D i que van compartir amb les companyes i companys tots els secrets i dubtes d'aquesta tècnica.

Als tallers es va portar a la pràctica tot el temari teòric aportat per la Xarxa Òmnia el juliol de 2018, quan es va iniciar el cicle de formacions sobre impressió 3D. En aquest sentit, els tallers sobre impressió 3D van permetre als assistents fer tests i proves amb les màquines, i agafar pràctica en la impressió 3D. Van aprendre des de desembalar el paquet que embolcalla les impressores fins a endollar-les, posar-les en funcionament i, fins i tot, netejar-les després d'haver imprès una peça. 

La nova incorporació d’impressores 3D a la Xarxa Òmnia està destinada a millorar els recursos tecnològics per a la programació d’activitats de les persones dinamitzadores als Punts Òmnia, un nou equipament que ha de donar un impuls a la tasca i funcions dels Punts Òmnia arreu del territori de Catalunya. Aquest nou material se cedeix temporalment a les persones dinamitzadores des del gener 2019, en funció de la programació d’activitats que realitzin.
 

Workshops d'impressió 3D

Aquests tallers pràctics han posat punt i final a la formació teòrica rebuda pel col·lectiu de la Xarxa Òmnia el passat juliol de 2018.