L'Associació per a Joves Teb de Barcelona ha acollit la festa per al llançament de la nova versió d'Ubuntu

Festa ubuntu al Teb

La comunitat ubuntaire de Catalunya ha fet la seva última festa al Teb. La trobada ha servit per celebrar el llançament de la nova versió d’Ubuntu, l’Ubuntu Utopic Unicorn.

Com ja estan fent des de fa alguns anys i després de 6 mesos d’espera, els seguidors d’Ubuntu han donat la benvinguda a la versió GNU/Linux Ubuntu 14.10 del sistema operatiu amb una jornada de treball i aprenentatge que ha tingut lloc el 15 de novembre durant tot el dia al nostre local: c/ del Salvador, 6 baixos, a Barcelona.

Amb aquests esdeveniments es vol difondre i apropar el programari lliure en general, i més concretament l’Ubuntu, al públic en general. Es proposen xerrades, tallers i s'ajuda a instaŀlar l’Ubuntu a l'ordinador dels assistents que ho vulguin. No estan, per tant, enfocats a persones amb grans coneixements tècnics, tot i que també s’hi poden trobar activitats més avançades.

El matí, un cop presentada la jornada, es va explicar l'ús d'Ubuntu a la xarxa, i es va fer un taller sobre com fer una metadistribució Ubuntu i un altre sobre robòtica amb Arduino. En paral·lel, els participants van poder instal·lar-se Ubuntu en els seus ordinadors, o resoldre dubtes i incidències amb el suport dels ubuntaires.

A la tarda es va seguir el mateix esquema, però amb un taller sobre Ardublock i Arduino, un sorteig de samarretes i la install party.

Aquestes festes són organitzades per tot el món pels grups locals (LoCo Teams) de l’Ubuntu.


programari lliure
ubuntu
comunitat ubuntaire