L'Associació per a Joves Teb de Barcelona rep la visita del XIII Congrés Internacional Ciutats Educadores 2014

24/11/2014 | 12:11
foto grup visita Congrés Ciutats Educadores

Els visitants van poder conèixer dues experiències d'inclusió innovadores dutes a terme en el marc de les activitats del punt Òmnia: el taller d'inserció sociolaboral amb dispositius mòbils i el workshop de robòtica.

Del 13 al 16 de novembre Barcelona va acollir la tretzena edició del Congrés Internacional de Ciutats Educadores, que ha organitzat visites a experiències d’inclusió i el Teb va ser un dels espais participants. En la visita, que es va realitzar la tarda del divendres 14, a més de conèixer aquestes dues experiències els assistents van poder visitar les instal·lacions de l’entitat.

El grup de participants a la visita va ser molt divers. Principalment estava format per gestors vinguts de diferents llocs del món com Brazil o França, però també de l’Estat espanyol i Catalunya. Tots ells van estar molt interessats en les experiències explicades i en el funcionament de l’entitat.

Un cop al Teb i coneguts els assistents es va fer una sessió de presentació de les activitats següents:

Itineraris d’inserció sociolaboral amb dispositius mòbils. Al Teb explorem amb la ciutadania el camí per millorar la seva ocupabilitat i ho fem utilitzant una eina que és al seu abast i els acompanya molt sovint: el seu telèfon intel·ligent o la seva tauleta digital. Es tracta d’una activitat totalment gratuïta. En aquest projecte treballem la inclusió a través dels nous dispositius mòbils que ens faciliten la inclusió a la societat digital, la millora de la competència digital, l’increment de la capacitat d’ocupabilitat de les persones i la cerca activa d’un futur laboral sostenible.

Workshop de robòtica: es tracta d’un taller obert a tothom per aprendre robòtica de manera col·labotiva. L’espai RoboTeb es basa en la idea d’aprendre construint o learning by doing. És a dir, hi poden assistir totes aquelles persones que estiguin interessades en la construcció de robots per compartir coneixements aprenent junts a partir de la pràctica. A més d’aquest enfocament didàctic i social de l’activitat, el workshop persegueix com a objectius desenvolupar competències i aptituds, com ara la lògica, la concepció espacial, la destresa manual, la creativitat, la precisió, etc.

La xerrada, oberta a preguntes en tot moment, va ser seguida amb atenció pels assistents que van intervenir-hi i van preguntar les concrecions de projectes que els podien semblar en un dels casos més propers i en altres de més llunynans però igualment interessants.

Com que l’activitat al Teb no s’atura mai i els arribaven les veus dels joves i els participants, i també dels d’adults de les sales del voltant, van mostrar el seu interès per saber què estava passant en aquell moment a l’entitat. De manera molt natural vam passar a la visita guiada per les instal·lacions del Teb, on van poder conèixer els diferents espais, activitats, professionals i participants que hi havia en aquell moment a la casa.

Per acabar, es fa fer una ronda de preguntes més genèriques i una minisessió de fotos de grup, que van posar punt i final a una experiència compartida més que interessant.

congrés
visita
robòtica
tablets