Àlbums digitals al Punt Òmnia Adsis de Barcelona: aprenendre col·laborativament i gaudir del temps compartit

30/06/2016 | 11:06
Components del taller d'àlbums digitals.

Un dels tallers amb més recorregut de tota la Xarxa Òmnia, el taller àlbums digitals del Punt Òmnia Adsis, al barri del Carmel de Barcelona, ha acabat aquesta setmana passada la seva edició 2015-2016 d'una hora setmanal. 

El taller, pensat com una activitat d'aprenentatge comunitari dirigida a promoure l'ús de les TIC entre la població del barri, ha acabat aquest juny després de més de set edicions consecutives i d'haver atès més de 40 usuaris i usuàries al llarg de tot aquest temps.

La fi del taller del Punt Òmnia Adsis ha reunit aquesta setmana passada les sis usuàries d'àlbums digitals (de més de 55 anys), que han pogut portar els seus àlbums impresos i publicats en format llibre, i que han celebrat amb una festa de comiat l'acabament d'un taller que s'ha convertit en quelcom que va més enllà d'una activitat regular de la Xarxa Òmnia.

Tal com expliquen les usuàries, Àlbums Digitals els ha facilitat l'accés al món de la imatge digital i l'aprenentatge de la digitalització de les fotografies analògiques, així com el coneixement i el domini de programes d'edició d'imatges i de maquetació d'àlbums fotogràfics (Picasa i el Hoffman, principalment).

Però l'experiència d'aprenentatge ha anat encara més enllà: les usuàries han pogut ajudar-se de manera col·laborativa i espontània entre elles en l'aprenentatge d'aquestes habilitats TIC fins al punt que una d’elles ha acabat dinamitzant voluntàriament el taller, juntament amb la dinamitzadora del Punt.

Pensat de manera fortuïta com a conseqüència d'un taller de fotografia del mateix Punt Òmnia, aquest taller d'àlbums digitals ha acabat sent un referent en el conjunt de la Xarxa Òmnia per la seva capacitat de transmetre coneixements TIC útils i aplicables, i perquè ha estat un èxit a l'hora de cobrir transversalment moltes de les temàtiques i competències de què el projecte Òmnia es nodreix: treball comunitari, apoderament de la dona, projecte col·laboratiu i treball en equip.

D'aquesta manera, les usuàries han explicat que àlbums digitals els ha ajudat a crear un grup d'amistats consolidat que va més enllà de la vida familiar i que els ajuda en el reforç emocional i l'autoestima. Podeu conèixer una mica més el projecte àlbums digitals del Punt Òmnia Adsis si consulteu el document Experiències del Programa Òmnia (2011-2014).

Podeu veure un àlbum de fotos de la jornada aquí:

Àlbums digitals

foto
àlbums digitals