Lectures feministes i Cercle de Dones al Punt Òmnia Esclat Bellvitge

Cercle de dones del grup de Dones Plurals del Punt Òmnia del Centre Educatiu Esclat

El Punt Òmnia Esclat Bellvitge ha participat en diferents activitats pel Dia Internacional de la Dona.

En col·laboració amb la Biblioteca de Bellvitge i l'Associació de veïns i veïnes independent de Bellvitge (AVVIB), les persones participants del punt van escoltar i llegir fragments d'algunes de les nostres autores feministes preferides, com per exemple l'Audre Lorde, una escriptora afroamericana que s'autoidentificava com a guerrera, poeta, feminista, negra i lesbiana. Audre Lorde és famosa per la seva frase, entre d'altres moltes, "No seré una dona lliure mentre continuï havent dones sotmeses, inclús quan les seves cadenes siguin molt diferents a les meves".

Al barri de Bellvitge es caracteritzen per la seva interculturalitat i van gaudir molt de parlar sobre com les diferències entre nosaltres són una oportunitat per saber més i ser més obertes. També van parlar sobre la vellesa, el sistema de salut i com la societat i les institucions encara són masclistes i invisibilitzen a les dones o les tracten amb inferioritat. La bona notícia és que, fent un repàs históric, totes les participants van reconèixer que hem avançat molt en qüestió de drets, tot i que encara ens falten i no pararem fins aconseguirlos tots realment.

Des del grup de Dones Plurals del Punt Òmnia de l'Esclat Bellvitge també van organitzar un cercle de dones per fer homenatge a totes les dones importants de les nostres vides, incloses les mateixes participants. Amb un gran cercle de flors al Parc de Bellvitge, van homenatjar a mares, àvies, tietes, germanes, filles, amigues, etc. i es van agafar de les mans per sentir com unides som més fortes. Després van compartir un bon esmorzar entre riures i converses. Com bé diuen les participants, "sabem que encara ens queda molt, però que anem per bon camí!".

#8MÒmnia
Activitats pel dia de la Dona