Les dones del Punt Òmnia de Sant Vicenç dels Horts - Sant Josep visiten el Museu Molí Paperer de Capellades

Nova sortida i nou exemple d’allò que dona sentit a la tasca del col·lectiu de dinamitzadors de la Xarxa Òmnia. El 23 de març a les 15.30 h una quinzena de dones del Punt Òmnia de Sant Vicenç dels Horts de 50 a 70 anys van participar en una visita guiada al Museu Molí Paperer de Capellades molt especial.

La sortida cultural va reunir les participants del taller d’arpilleres del Punt Òmnia, algunes dones arpilleres de l’Ateneu de Sant Roc, la tècnica del Servei de Desenvolupament i Cooperació Social de la DGACC, Laura Marino, i la mateixa dinamitzadora del Punt, Susanna Llobet, que també és guia del museu i que va oferir a les assistents una visita guiada amb tots els detalls sobre aquest antic molí paperer del segle XVIII.

La Susanna va conduir el grup d’usuàries per la història del museu emblemàtic de Capellades, fundat el 1958 i inaugurat el 6 de juliol de 1961, i que té 16 molins paperers i una bassa que abasteix d’energia la infraestructura. Aquest molí va ser un dels centres paperers més importants d’Espanya durant els segles XVIII i XIX.

Amb motiu del taller Pinterest que ofereix el Punt Òmnia de Sant Vicenç dels Horts setmanalment, que potencia la millora de l’aprenentatge de les eines TIC i les xarxes socials, es va aprofitar la temàtica de la recerca de creacions de paper vinculada a l’economia sostenible (amb l’ús de paper reciclat) per fer aquesta sortida cultural en xarxa, que va apropar la història i la cultura del territori a les participants. Una experiència molt positiva que pot servir de precedent per a futures visites.

La caminada ha comptat amb la presència de la tècnica Laura Marino de la DGACC.