Les tertúlies dialògiques de l'Escola d'Adults de la Verneda són ara virtuals

A l'Escola d'Adults de la Verneda, on es troba el Punt Òmnia Associació de Persones Participants Àgora, es realitzen tertúlies literàries dialògiques des de fa 40 anys. A través de les tècniques dialògiques, s'apropa l’alumnat (sense distinció d’edat, gènere, cultura o capacitat) a la cultura clàssica universal i al coneixement científic. En cada sessió, totes les persones participants exposen la seva interpretació sobre l'obra en què estan treballant. Pot ser text literari, una obra d'art, una peça musical, una aportació matemàtica, etc.

Durant aquests 40 anys, les tertúlies havien estat presencials, però a causa de la pandèmia de la Covid-19, s'han començat a fer per videoconferència. Les participants afirmen que aquest format ha resultat tot un èxit, perquè ha servit perquè persones que abans no havien assistit presencialment s'incorporin i participin de manera virtual.

Des d'abril, més de 30 persones es connecten cada dissabte per participar en la tertúlia virtual. Durant el confinament, aquestes trobades han estat una finestra oberta per comunicar-se amb les companyes i companys. Hi han parlat sobre els contes de Les Mil i una Nits i els han relacionat amb situacions actuals, ja que, consideren que a través del text poden analitzar molts problemes socials que s'estan donant en l'actualitat.

Font: Diario Feminista

Després de 40 anys fent trobades presencials, les tertúlies virtuals estan sent tot un èxit, ja que, hi participen persones que abans no ho podien fer.