Lipdub per celebrar el Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia

28/05/2018 | 11:05

El passat 17 de maig, els punts Òmnia La Devesa del Pla i Ripoll60 del municipi de Ripoll van celebrar el primer lipdub conjunt amb un motiu de pes: commemorar el Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia. Una desena de participants d'ambdós punts Òmnia van reunir-se a les 11 h per celebrar la jornada commemorativa i festiva que va començar amb un debat dinamitzat per les tècniques dels punts.

Què és l'homofòbia? I la transfòbia i bifòbia? Els participants d'aquesta xerrada van poder intercanviar punts de vista sobre la situació que pateix aquest col·lectiu a la nostra societat el dia d'avui, i conèixer els orígens de la discriminació que històricament han sofert com a col·lectiu.

Partint de la premissa que la discriminació i la violència que pateixen les persones LGBTI són encara presents en les relacions humanes a tots els nivells, els participants del debat van qüestionar-se alguns dels seus pensaments: les dones i els homes són diferents o existeixen rols per a cada gènere? Una parella d'homosexuals educa diferent els seus fills o és la societat que qüestiona la seva capacitat de tenir fills?

Més enllà de les anècdotes personals i de casos concrets de persones conegudes, els participants van celebrar la xerrada debat com un fet impensable anys enrere, que ajuda a crear consciència sobre la situació d'aquest col·lectiu, i van confeccionar, finalment, tot el material necessari per concloure la Jornada amb un ball conjunt que es va gravar en vídeo: el lipdub del Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia.

Podeu veure el lipdub dels Punts Òmnia La Devesa del Pla i Ripoll60 en aquest vídeo:

 

Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia

Els Punts Òmnia Ripoll60 i La Devesa del Pla han unit esforços per a ballar a favor de la diversitat i la inclusió.