L'optimització de les accions comunicatives a la jornada "Construïm Comunitat"

08/03/2013 | 12:03
foto jornada accions comunicatives "Construïm Comunitat"

La comunicació és una dimensió més dels projectes comunitaris, no sols ens permet traspassar la simple transmissió d'informació, sinó que pot esdevenir una eina més de la construcció comunitària. Aquesta és una de les conclusions d'aquesta trobada, que va tenir lloc el passat 7 de març a la Casa del Mar de Barcelona.

La jornada, adreçada a professionals de programes comunitaris, va ser moderada per Roger Buch, de la Fundació Pere Tarrés. La presentació va anar a càrrec de Marc Viñas, subdirector general de Cooperació i Voluntariat, qui va destacar l'impacte dels projectes comunitaris al territori i la importància de donar a conèixer les accions que es duen a terme per millorar el seu abast.

La ponència de Loreto Rubio, sòcia directora de Sinergia Value, va donar claus per a la millora de la comunicació: llenguatge, espais i interessos comuns a les persones a les quals s'adreça aquesta acció, cercar els vincles emocionals i practicar l'escolta activa. Consulteu la presentació de la seva ponència aquí.

 

La taula d'experiències va comptar amb la participació de David Picó, dinamitzador del Punt Òmnia Grupo Unión, qui va presentar desdelamina.net, xarxa comunitària del barri de la Mina a Sant Adrià de Besòs que s'ha consolidat com a projecte de dinamització i participació ciutadana. Consulteu les presentacions aquí

La seva ponència va sumar-se a altres iniciatives com ara el documental “Entre cultures” del PDC i el Punt Òmnia de la Balconada a Manresa, el projecte “Fotografia't”, de l'Ajuntament de Granollers i el treball de continuïtat d'ARADA Creativitat Social als PDC Actua i Calaf.

La cloenda de la jornada va anar a càrrec de Marta Jové, cap del servei de desenvolupament i cooperació social, qui va fer èmfasi en el paper que desenvolupen els programes comunitaris en la millora de la vida de les persones i en l'ús de les eines comunicatives per incrementar el seu potencial.

Jornada
formació
campanya
treball comunitari
comunicació
foto
treball en xarxa
periodisme
documental