L'optimització de les accions comunicatives a la jornada "Construïm Comunitat"

08/03/2013 | 11:03
foto jornada accions comunicatives "Construïm Comunitat"

La comunicació és una dimensió més dels projectes comunitaris, no sols ens permet traspassar la simple transmissió d&;informació, sinó que pot esdevenir una eina més de la construcció comunitària. Aquesta és una de les conclusions d&;aquesta trobada, que va tenir lloc el passat 7 de març a la Casa del Mar de Barcelona.

La jornada, adreçada a professionals de programes comunitaris, va ser moderada per Roger Buch, de la Fundació Pere Tarrés. La presentació va anar a càrrec de Marc Viñas, subdirector general de Cooperació i Voluntariat, qui va destacar l&;impacte dels projectes comunitaris al territori i la importància de donar a conèixer les accions que es duen a terme per millorar el seu abast.

La ponència de Loreto Rubio, sòcia directora de Sinergia Value, va donar claus per a la millora de la comunicació: llenguatge, espais i interessos comuns a les persones a les quals s&;adreça aquesta acció, cercar els vincles emocionals i practicar l&;escolta activa. Consulteu la presentació de la seva ponència .

 

La taula d&;experiències va comptar amb la participació de David Picó, dinamitzador del Punt Òmnia Grupo Unión, qui va presentar , xarxa comunitària del barri de la Mina a Sant Adrià de Besòs que s&;ha consolidat com a projecte de dinamització i participació ciutadana. Consulteu les presentacions

La seva ponència va sumar-se a altres iniciatives com ara el documental “” del PDC i el Punt Òmnia de la Balconada a Manresa, el ;t”, de l&;Ajuntament de Granollers i el treball de continuïtat d&; als PDC Actua i Calaf.

La cloenda de la jornada va anar a càrrec de Marta Jové, cap del servei de desenvolupament i cooperació social, qui va fer èmfasi en el paper que desenvolupen els programes comunitaris en la millora de la vida de les persones i en l&;ús de les eines comunicatives per incrementar el seu potencial.

Jornada
formació
campanya
treball comunitari
comunicació
foto
treball en xarxa
periodisme
documental