Més de 46.000 persones han participat dels punts Òmnia aquest 2020

09/02/2021 | 09:02
Més de la meitat de les activitats dels punts Òmnia han estat en format digital aquest any

Aquest 2020 ha estat un any excepcional. La pandèmia de la covid19 ha afectat de forma integral totes les esferes de la vida i sobretot la comunitària.

A la Xarxa Òmnia començavem un 2020 amb uns objectius, programes formatius i d’activitats, que van ser interromputs pel confinament, i que van obligar a adaptar-nos a la situació. Com reflecteix aquest vídeo, els punts van haver d’adaptar la seva assistència i els seus tallers i activitats al format digital amb molt poc temps, i es van dotar de recursos per poder continuar oferint els espais més essencials.

Menys participants, però més diverses

Durant aquest 2020, s’han fet un total de 8.972 activitats als punts Òmnia de tot Catalunya, on hi han participat un total de 46.062 persones. Del total de les dades recollides, el 48,91% de les participants han estat dones, front a un 51,05% d’homes i un 0,04%de persones no binàries*.

Tot i que respecte l’any passat hi ha una lleugera reducció de participants (al 2019 hi van participar 47.286 persones), el percentatge de dones ha augmentat en un 4% i la distribució territorial ha augmentat la seva diversificació.

Segons les dades recollides, la majoria de participants procedeixen de la província de Barcelona, amb un 61%, seguides de Girona, amb un 14%, les comarques de Lleida i de Tarragona, amb un 12%, cadascuna, i per últim, les Terres de l’Ebre, amb un 1% de participants.

Més activitats i centrades en l’aprenentatge

Els punts han augmentat significativament el nombre d’activitats, respecte les 5.305 activitats del 2019. A les formacions, cursos i tallers hi han participat sobretot persones adultes, d’entre 30 a 65 anys, amb un 49%, seguides de població de la tercera edat, que representa un 19%, i per últim infants i joves, amb un 16% cadascuna.

Les activitats que més s’han programat han estat les relacionades amb l’aprenentatge d’eines, recursos i altres tipus de formacions, seguides d’activitats relacionades amb l’ocupabilitat, i finalment les que s’engloben en l’acció comunitària.

Durant els mesos de confinament es van realitzar 2.394 activitats als diferents punts Òmnia, la majoria d’elles en línia. De fet, en tot el 2020, les activitats en línia han suposat 63% del global.

*No s’han pogut recollir les dades sociodemogràfiques de totes les participants, de manera que els percentatges són extrapolats de les dades recollides.

dades
Els punts Òmnia han multiplicat el nombre d’activitats, adaptant-se al format en línia i mantenint els serveis essencials en plena pandèmia