Mapa interactiu de la indústria militar espanyola

21/09/2018 | 09:09

El Ministeri de Defensa d'Espanya compta amb unes 500 empreses subministradores de bens i serveis que tenen la funció de crear i aportar armes, materials o components d'armes, així com aportar altres serveis al Ministeri destinats a l'exportació d'aquests materials.

El Centre Delàs d'Estudis per la Pau ha volgut posar sobre el mapa aquestes empreses, per a mostrar-les i aportar-ne dades bàsiques sobre la seva producció en vendes i ocupació. L'interactiu, 'La industria militar en España' mostra les empreses més importants de producció militar, mentre que se n'han descartat aquelles que subministren serveis al Ministeri de caràcter domèstic (càtering, neteja, energia, etc.).

El recurs TIC mostra el mapa en un període de temps determinat (seleccionable) i una visualització de dades bàsiques, com el nom de l'empresa, una breu descripció del tipus de producció en l'àmbit de la defensa i la seva situació. Finalment, el mapa 'La industria militar en España' aporta xifres de vendes i d'ocupació de les empreses. Podeu consultar el recurs en aquest enllaç.

El Centre Delàs d'Estudis per la Pau ha fet públic un recurs TIC per a desemmascarar quines empreses produeixen armes a Espanya.