Marianao apropa la impressió 3D a joves de Santa Coloma de Cervelló

30/01/2017 | 11:01

Uns 6 joves del Punt Òmnia de Santa Coloma de Cervelló han visitat al mes de desembre les instal·lacions del Punt Òmnia Fundació Marianao per conèixer el funcionament de la impressora 3D.

Pep Oliveras, dinamitzador del Punt de la Fundació, ha introduït als joves en què consisteix la impressió en tres dimensions, així com la filosofia «maker» com un mitjà per a l’acció comunitària. El Punt Òmnia Fundació Marianao posseeix una impressora 3D des de fa més d’any, i l’utilitza per complementar les activitats dels seus tallers. El dinamitzador va tenir la idea de comprar una impressora 3D, i amb l'ajuda d'un voluntari de l’entitat, van poder realitzar-ne el muntatge i la instal·lació per ells mateixos.

El Punt ha organitzat sessions i píndoles informatives obertes a tothom per introduir la impressió 3D al barri. Durant les sessions, Oliveras explica com funciona la màquina i quines possibilitats ofereix aquesta tecnologia que «abans era industrial i ara s’apropa a l’ús domèstic». El dinamitzador ha explicat als joves de Santa Coloma de Cervelló quins programes permeten dibuixar i, després, han imprès dissenys i figures conjuntament.

El dinamitzador del Punt Òmnia Fundació Marianao també facilita l’ús de la impressora 3D al barri, organitzant amb els usuaris i usuàries el disseny d’obsequis o productes de marxandatge pels actes del barri o activitats d’associacions locals.

L’interès creixent dels usuaris i usuàries del Punt de Sant Boi de Llobregat ha afavorit l’ús de la impressora en tot tipus d’activitats i tallers. Segons Pep Oliveras, la filosofia «maker» existeix per fomentar l’aprenentatge de les noves tecnologies per resoldre els problemes quotidians: «El programari lliure o la impressió 3D són part d’aquest moviment que pretén empoderar la persona perquè resolgui les seves necessitats i després comparteixi aquests coneixements adquirits amb els altres».

El Punt Òmnia Fundació Marianao disposa d’un bloc on documenta amb fotografies totes les creacions dels usuaris i usuàries amb la impressora 3D. L’espai també té un canal de Youtube amb vídeos introductoris sobre què és i què es podria arribar a fer amb aquesta tecnologia.

 

 

La impressora 3D del Punt Òmnia Marianao ja és un complement de les activitats del Punt per les seves possibilitats transversals