Millorar les habilitats comunicatives amb metodologies teatrals.

15/05/2023 | 15:05

ACTinYOUth és un projecte internacional desenvolupat per l'entitat gestora de Colectic i joves participants del Punt Òmnia Raval. L'objectiu del programa és fomentar les competències interculturals de les persones treballadores juvenils amb metodologies teatrals. Durant els últims dos anys s'han realitzat tallers de teatre locals per a la inclusió social del jovent amb diferents contexts culturals en risc d'exclusió social.

Aquests tallers s’han realitzat de forma local a tots els territoris europeus on es desenvolupa el projecte (Grècia, Itàlia, Alemanya, Portugal i Catalunya) per les entitats participants després d’una formació interna on hem compartit la metodologia ACTinYOUth. Una de les finalitats d’aquests tallers ha estat la producció d’una «performance digital», un recurs audiovisual on plasmar i donar visibilitat als tallers de teatre amb les persones treballadores juvenils.

Colectic ha estat l'aliada tecnològica per la creació d’una plataforma interactiva així com el referent tecno social durant tot el projecte. Aquesta plataforma es tracta d'un espai digital per facilitar que les persones participants de tots els països socis intercanviïn idees, resultats i materials sobre les activitats en curs. Alhora és una eina de formació en línia per a les formadores juvenils des d'on poden accedir a diferents recursos formatius i bones pràctiques.

El pròxim dijous 25 de maig de 10 a 14 h es realitzarà la cloenda del projecte amb la «Jornada de teatre per a la inclusió», un esdeveniment dirigit a persones treballadores juvenils i al jovent interessat a millorar les habilitats i competències comunicatives a través de metodologies teatrals. Tindrà lloc a la sala d’actes de Rosa Sensat (Av. de les Drassanes 3), amb el següent programa:

1. Presentació ACTinYOUth – teatre per a la inclusió social.

2. Teatre d’ombres gitanes | L’arribada del Poble Gitano a Barcelona

3. Pausa Cafè.

4. Data Control Wars: Un joc per reflexionar sobre l’ús de les nostres dades i informacions.

Per assistir a l'esdeveniment és necessari la inscripció prèvia a través d'aquest enllaç.

 

Jornada de teatre per a la inclusió social.