Òmnia acull el focusgrup: joves migrants i en situació de risc social - Teatre Social – Eines Digitals.

30/08/2021 | 13:08
ACTin'YOUth

Organitzat en el marc del projecte Europeu ACTin'YOUth, aquest focusgrup te com a objectiu detectar bones pràctiques i experiències en el treball amb aquest perfil de joves en situació d’alt risc d’exclusió social, ja sigui a través d'eines digitals virtuals (és a dir, en remot) o de forma presencial. Són especialment benvingudes les pràctiques que tinguin relació amb el teatre social i les arts escèniques, tot i que no és un element imprescindible.

El perfil del jovent que és el col·lectiu diana d’aquest projecte és obert, però com a referència es centra en joves migrants, refugiats i/o joves en situació d'alt risc social residents a CRAES, centres especials de treball, protegits per la justícia, etc).

Així, el dilluns dia 6 de setembre a les 13.00 es realitzarà un focus group informal i en línia, primera acció del projecte d'innovació ACTin'YOUth, que te per objectiu fomentar les competències interculturals dels i les treballadores juvenils amb metodologies teatrals orientades a la creació de tallers locals de teatre per la inclusió social de joves amb diferents antecedents culturals, en risc d’exclusió social.

Aquest projecte té un caràcter internacional, amb participants de Catalunya, Grècia, Holanda, Bulgària, Itàlia i Portugal i convida a la Xarxa Òmnia a sumar-s'hi tot aportant la seva expertesa, la seva voluntat d'aprendre i innovar, i a realitzar contribucions a la construcció d'una metodologia innovadora relacionada amb el teatre social i les eines digitals.

Al llarg del projecte, es realitzaran diverses accions que estaran obertes a la participació voluntària dels i les membres de la Xarxa Òmnia. Com a resultat, un material pedagògic i algunes accions formatives contribuiran a la millora professional del col·lectiu professional de persones dinamitzadores i entitats gestores.

Les persones interessades a participar-hi s’han d’adreçar a l’oficina tècnica per email a oficina.tecnica@xarxaomnia.gencat.cat, i us farem arribar l'adreça en línia de la trobada.

Infografia ACTin'YOUth

actinyouth
joves