NFC Moments, l'app dels records per als invidents

06/09/2016 | 11:09
Icona NFC Moments

Amb aquesta aplicació es poden guardar moments viscuts de la teva vida, en format d'àudio, en una etiqueta NFC i després es poden recuperar en qualsevol moment. Amb la tecnologia NFC que s’utilitza per realitzar pagaments amb targeta, es pot simplificar la vida a les persones cegues i ajudar-les en el seu dia a dia.

El preu de les etiquetes que contenent el contingut tenen un cost molt reduït (menys d’1€) i es poden adquirir per Internet en moltes pàgines com Amazon. Aquestes etiquetes es poden enganxar en qualsevol lloc, i tenen la mida d’una moneda de 0,50€.
Funcionament:
- Gravar contingut d’àudio o text en una etiqueta
- Reproduir el contingut d’una etiqueta
- Un usuari només pot reproduir el contingut que ell ha gravat.

Aquesta aplicació, a part de ser molt útil per les persones cegues, també pot aportar altres funcionalitats, com per exemple:

- En els museus es pot vincular una etiqueta NFC a un quadre i l'aplicació pot reproduir un àudio o un text en que s'expliqui tota la informació referent a aquell quadre.

- En un supermercat es pot vincular una etiqueta a cada tipus de producte, indicant el nom del producte, el seu preu, la data de caducitat, etc...

- També es podrien repartir etiquetes en punts emblemàtics d’una ciutat i l’aplicació podria tenir un ús turístic fent d’assistent per explicar qualsevol dada rellevant del punt d’interès.

- També es podrien repartir etiquetes en punts emblemàtics d'una ciutat i l'aplicació podria tenir un ús turístic fent d'assistent per explicar qualsevol dada rellevant del punt d'interès.

L'aplicació encara està en desenvolupament, aquesta versió es una beta. Properament sortirà una versió més estable i amb més funcionalitats.

Creadors de l'aplicació:
- Kevin Costa
- Eduard Corominas
- Adrià Llongarriu

mòbil
eines digitals