Nou espai de salut i eines TIC al Punt Òmnia de Sant Vicenç dels Horts

Amb la nova programació d’hivern, al Punt Òmnia de Sant Vicenç dels Horts posem en marxa l’Espai Salut i TIC, amb tres activitats noves: «Camina i aprofita apps saludables amb el teu smartphone», «Cuida’t» i «Salut per a dones». Amb aquestes activitats es pretén promoure l’ús de les TIC en benefici de la salut, amb la programació d’activitats que tenen l'objectiu de fer convergir les noves tecnologies amb la cura de la salut.

Alguns dels propòsits de l’activitat «Camina i aprofita apps saludables amb el teu smartphone» són conscienciar els participants a tenir cura del seu estat de salut, interactuar amb l'app i el telèfon intel·ligent, conèixer apps saludables, fomentar la participació i la sociabilitat i conèixer els espais fluvials. D’altra banda, amb aquesta activitat el Punt Òmnia de Sant Vicenç dels Horts busca consolidar i establir un nou enllaç del riu amb els municipis veïns per potenciar la mobilitat sostenible al territori.

L’activitat es duu a terme dos dies a la setmana. Els dimarts es donen a conèixer aplicacions de suport per mantenir o millorar la salut, com per exemple: Monitorea tu peso, Podòmetre, Gestió de l’estrès o ExpertSalut. Els dijous el Punt Òmnia aprofita una acció saludable com caminar en grup per fomentar la sociabilitat i la motivació per la pràctica de l’esport. L’itinerari de natura és la llera del Llobregat, una zona del municipi de Sant Vicenç dels Horts habilitada per a fer-hi esport, molt transitada a peu i en bicicleta i que, des del 7 de juliol de 2018, està connectada per una passarel·la inundable amb Molins de Rei i Sant Feliu de Llobregat.

Aquesta activitat s’emmarca dins d’una estratègia d’interacció entre les TIC i la recuperació ambiental i el foment de l’ús social a l’entorn del riu Llobregat. A més, la connexió a peu que farem entre els tres nuclis urbans potencia el canvi d’hàbits cap a una mobilitat sostenible. La activitat «Cuida’t», de la seva banda, es troba dins de l’espai de dones del Punt Òmnia (espai de trobada social i de col·laboració entre dones), i té com a finalitat motivar cap a la cura d’un mateix i reforçar la lectoescriptura, les nocions bàsiques d’ortografia i l’expressió escrita a través de la creació d’un blog sobre salut i benestar. Finalment, l'activitat «Salut per a dones», té l’objectiu de la recerca per internet d'aplicacions i recursos que les dones poden utilitzar per a la cura de la salut femenina.

 

 

 

 

A la nova programació de l'hivern del Punt hi són presents la salut i les TIC.