Nou espai laboral al Prat de Llobregat

El Punt Òmnia Centre de Promoció Francesc Palau del Prat de Llobregat ha iniciat aquest curs l’activitat Espai laboral, una iniciativa que s’ha desenvolupat de gener a juny al llarg de dues hores setmanals, sorgida arran dels cursos prelaborals que s’oferien antigament al centre. L’activitat va néixer d’una necessitat dels participants, que van demanar un acompanyament més personalitzat i de més durada a les sessions formatives que s'oferien, ja que només amb aquests espais no en tenien prou.

A partir d'aquestes demandes, 12 persones es van inscriure en el taller d’Espai laboral (algunes provinents del Programa Integral de la Garantia Juvenil del Fons Social Europeu), que s'ha dut a terme al Prat del Llobregat amb voluntaris i voluntàries.

Aquest nou espai del Punt Òmnia Centre de Promoció Francesc Palau està orientat i dirigit a aquelles persones que es troben en situació d’atur de llarga durada i que tenen dificultats per fer ús de les eines TIC, tan necessàries actualment per a la inserció laboral.

A l’Espai laboral la dinamitzadora del Punt Òmnia ha pogut treballar amb els participants tot un ventall d'habilitats laborals necessàries per accedir a una feina: expressió oral, expressió corporal i preparatius per a una entrevista de feina exitosa. Al taller també s’hi ha treballat l’ús de les eines TIC bàsiques per a la recerca de feina, com les borses de treball per internet, i d'aquesta manera al taller s’han recomanat de manera personalitzada portals específics per trobar feina.

Aquest espai ha ofert l’oportunitat als participants d’accedir a tots els recursos TIC i d’expressió oral i escrita necessaris per trobar feina. A més, els participants de l’Espai laboral també han tingut el suport personalitzat adient per facilitar la seva inserció laboral. D'aquesta manera, els organitzadors i dinamitzadors de l’activitat han valorat positivament el taller, ja que un petit percentatge de participants han aconseguit inserir-se al món laboral. Per aquest motiu, el Punt Òmnia ha decidit repetir l’activitat de l’Espai laboral el curs vinent.

 

El taller s'ha organitzat per a potenciar les habilitats orals i TIC necessàries per a l'entrevista de feina.