Nova col·laboració entre el Punt Òmnia Tortosa i la Fundació Pere Mata de les Terres de l'Ebre

imatge
Aquest nou any 2012, al Punt Òmnia Tortosa, tindrà lloc, un nou taller de noves tecnologies per a usuaris i usuàries de l'Hospital de Dia Infanto-Juvenil de les Terres de l'Ebre, servei que pertany a l'oferta assistencial del Grup Pere Mata.
 
El taller, que comptarà amb tècnics i tècniques del centre, és portarà a terme els dilluns i els dimecres a la tarda durant aquest any 2012. El taller va destinat a nois i noies amb problemes de salut mental i pretén, facilitar la seva formació i capacitació en l'aprenentatge i l'ús de les noves tecnologies.
 

El centre situat a Tortosa, va ser inaugurat aquest passat mes de setembre de 2011 i és el primer Hospital de Dia Infanto-Juvenil de les Terres de l’Ebre.


Hospital de Dia Infanto-Juvenil

L’Hospital de Dia Infanto-Juvenil és un dispositiu assistencial d’hospitalització parcial que proporciona atenció especialitzada i integral a joves de 12 a 17 anys amb problemes greus de salut mental, i la seva família, basada en el model biopsicosocial. Ofereix 20 places i permet un tractament intensiu en la comunitat, sense desvincular el pacient del seu entorn familiar i social. L’actuació terapèutica és basa sobretot en la dinàmica grupal, a més de la individual, del treball terapèutic amb la família i del tractament farmacològic, si és necessari.
 
El centre ofereix valoració i diagnòstic psiquiàtric, psicològic i d’infermeria de l’adolescent, i tractament des d’un medi terapèutic intensiu. El tractament es realitza des d’un abordatge global que permet combinar la teràpia individual, familiar i grupal, a més d’una atenció educativa específica que s’adapta a les necessitats de cada pacient.
 
L’equip de l’Hospital de Dia treballa en coordinació amb els diferents serveis de la xarxa de salut mental i els equips dels serveis comunitaris. L’horari d’atenció és de dilluns a divendres de 9 a 17 hores, i l’equip professional està format per un psiquiatra, un psicòleg, un diplomat universitari en infermeria, un terapeuta ocupacional, un educador social i un mestre.
 
El nou dispositiu s’ubica en un local de 700 metres quadrats, que també acull el Centre de Salut Mental d’Adults (CSMA) de Tortosa. Tot i compartir espai, Hospital de Dia Infanto-Juvenil i el CSMA tenen entrades diferenciades i són serveis totalment independents l’un de l’altre. Així, l’accés de l’Hospital de Dia és pel carrer Comerç núm. 36, mentre que el del CSMA és per l’Avinguda Pompeu Fabra, 46-50.
 
Enllaços relacionats
 
taller
accessibilitat
comunitat
salut