Nova maqueta per als ordinadors de la xarxa Òmnia!

11/03/2021 | 13:03

Aquesta setmana ha començat la remaquetació de tots els ordinadors de la xarxa, amb l’actualització i millora del programari per a participants i dinamitzadores. Es tracta d’un procés que es fa periòdicament per tal d’actualitzar els entorns i programes dels equips, així com per implementar millores i nous usos.

 

Com sabeu, els equips del Programa Òmnia utilitzen programari lliure com una clara aposta per el coneixement compartit i la democratització de la tecnologia. En aquest cas, la versió triada és la d’UBUNTU 20.0 LTS.

En aquesta nova maqueta les dinamitzadores hi podran trobar un entorn gràfic similar a la maqueta anterior, però més senzill i intuïtiu, amb algunes funcionalitats actualitzades i millores en la seva usabilitat i accessibilitat. També s’ha fet una aposta en l’ús de llenguatge inclusiu els accessos als comptes.

El procés de desenvolupament s’ha fet conjuntament entre la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària i la Direcció General de Societat Digital, i s’implementarà a un total de 257 punts, 111 dels quals són Punts Òmnia.

La nova maqueta va començar a gestar-se al febrer de 2020 amb l’organització d’un espai de debat per a recollir les necessitats dels punts en relació a l’entorn digitals dels equips, que amb l’arribada de la pandèmia va haver de fer-se en format digital. A partir de gener es va fer la prova pilot amb tres punts Òmnia que van poder fer el primer testeig de l’eina.

La seva implementació es farà durant les properes setmanes a tots els punts del territori i anirà acompanyada d’una formació personalitzada per als dinamitzadors i les dinamitzadores, on es podran resoldre dubtes tècnics i sobre la seva usabilitat.

programari lliure
Els 111 punts Òmnia renoven el programari dels seus equips