Noves aportacions del Punt Òmnia de l'Associació Cultural Gitana de Viladecans al treball comunitari del barri de Ponent de Viladecans

collage imatges Punt Òmnia Associació Cultural Gitana Viladecans

El Punt Òmnia de l'Associació Cultural Gitana de Viladecans, ha ideat i creat i està dinamitzant el nou bloc del també nou Casal del Barri de Ponent, que podeu visitar clicant AQUÍ.

Aquest nou espai a Internet, vol reflectir la nova etapa que les associacions de veïns del barri de Ponent (Can Palmer, Luís Moré i Viviendas Congreso) i l'Associació Cultural Gitana de Viladecans, han iniciat durant el primer trimestre d'aquest any 2013, amb el trasllat de les seves ubicacions als espais d'un dels mòduls de l'antiga Escola Dr. Fleming, cedit per l'Ajuntament de Viladecans i gestionat per ViUrbana.

Aquest fet va més enllà d'un trasllat físic, ja que implica que les associacions estiguin millor comunicades entre elles i puguin així continuar de forma més estreta i eficient el treball comunitari al barri de Ponent del municipi de Viladecans.

Així, el nou bloc del Casal del Barri de Ponent, s'ha estructurat pensant en aquest context, sense voler substituir els espais a Internet què ja disposen algunes de les associacions.

En definitiva, l'objectiu d'aquest bloc és el de reflectir el treball comunitari a través dels projectes i les activitats que es van fent al Casal del Barri de Ponent, tot remarcant i donant visibilitat a tots els seus protagonistes: associacions, institucions i persones col·laboradores.

Una altra característica destacable és que és un bloc fet amb Wordpress de la Xarxanet, i s'ha dissenyat la seva estructura per afavorir una navegació clara i senzilla.

La creació i estrena del bloc s'ha fet coincidint amb l'execució de la segona edició d'un projecte comunitari adreçat als infants i a les famílies del barri, organitzat per totes les associacions presents al casal, que reflecteix la unió que mostren per treballar conjuntament més enllà de les seves diferències. Aquest projecte està coorganitzat per l'Ajuntament de Viladecans i es diu «Activitats d'estiu a Ponent "Adopto el civisme"».

El Punt Òmnia de l'Associació Cultural Gitana de Viladecans, va col·laborar l'any passat en la seva primera edició, com a projecte pilot, i ho ha tornat a fer aquest any.

En ambdues edicions, l’aportació del Punt Òmnia ha estat oferir suport tècnic general durant tot el procés d'organització interna i creant eines per facilitar i promoure la participació dels infants a la vida comunitària -com un dels seus drets expressats a la Convenció sobre els Drets dels Infants de les Nacions Unides-, explicant ells mateixos a les seves famílies, al barri i al municipi en general, amb les seves paraules, dibuixos o fotografies, el què anaven fent durant els dies d'estiu en què compartien jocs, activitats, sortides, esports i tallers amb l'eix transversal de la promoció del civisme, la cohesió social i la convivència.

L'any passat, el taller que des del Punt Òmnia es va fer, va ser de periodisme, amb la realització final d'una petita revista elaborada pels infants, que es pot veure clicant AQUÍ.

En la segona edició d'aquestes activitats d'estiu 2013, la col·laboració del Punt Òmnia ha estat crear el bloc i oferir-lo com a eina de participació als infants des de l'1 al 12 de juliol, i tanmateix també ha tingut l'objectiu de reflectir el treball voluntari de l'equip humà que està fent possible oferir unes activitats d'estiu a un preu molt assequible per facilitar que tots els infants de Ponent puguin gaudir d'unes activitats d'estiu. 

Aquest any 2013 s'han pogut ampliar les places respecte de l'any passat i hi han participat, durant 10 dies, 55 nens i nenes de 4 a 9 anys del barri de Ponent de Viladecans. Així, des del Punt Òmnia de l'Associació Cultural Gitana de Viladecans, ens sumem a desitjar que el projecte es pugui consolidar en els propers anys i volem transmetre el gran plaer que estem experimentant en poder participar i treballar des del seu inici en aquest projecte comunitari adreçat als infants del barri de Ponent.

Ara el repte del Punt Òmnia en relació amb la creació del bloc és que poc a poc es converteixi en un espai virtual que reflecteixi el treball comunitari que es va fent al barri i que tothom se'l senti seu.

Abans de finalitzar, volem agrair a l'Anna Inglés el seu suport que, com a tècnica del departament de coordinació i seguiment de la Xarxa Òmnia, ens ha ofert en la millora de l'administració i l’estructura del bloc, i a Xarxanet.org per la formació rebuda.

A continuació us facilitem l'enllaç del bloc del Casal de barri de Ponent: http://blocs.xarxanet.org/casalponent/

La notícia i el vídeo que recentment acaba d'emetre l'equip de Viladecans TV sobre l'èxit de participació d'aquesta segona edició de les «Activitats d'estiu a Ponent "Adopto el civisme"»; els podeu veure clicant l’enllaç següent:

http://www.viladecanstv.tv/2013/07/exit-de-participacio-al-segon-casal-destiu-de-ponent-amb-el-civisme-com-a-eix-dactivitats/

 

Desitgem que us agradi i que passeu molt bon estiu!

 

Patrícia Aguiló Bestard
Punt Òmnia-Associació Cultural Gitana de Viladecans

treball comunitari
infants
blog
famílies
civisme
associacions