Noves propostes formatives al Punt Òmnia Casal Cívic Badalona - La Salut Alta

El Punt Òmnia Casal Cívic Badalona - La Salut Alta ha engegat el segon trimestre de 2018 amb cinc propostes destacades i innovadores per a diferents perfils de persones. Les noves ofertes del Punt estan centrades en l’apoderament de les dones, l’aprenentatge de competències TIC i la introducció d’eines tecnològiques amb una vessant lúdica per a infants.

El Punt Òmnia de Badalona ha estrenat aquest mes d’abril l’Espai Dona, un taller dirigit a dones de totes les edats i procedències que vulguin compartir un espai de trobada intercultural amb el qual practicar l’autoconeixement, l’autoreflexió i el descobriment del punt de vista de l’altra. El taller s’ha pensat per promoure i generar vincles d’empatia, comunicació, escolta activa entre les usuàries, i per crear un espai comunitari al barri.

Per assolir-ho, el Punt Òmnia posarà a disposició de les usuàries recursos culturals, socials i tecnològics, com vídeos, debats, xerrades i presentacions TIC per a la recerca d’informació, i per a la lectoescriptura. D’altra banda, el segon trimestre del 2018 també ha comportat la planificació d’una nova proposta formativa al Punt Òmnia Casal Cívic Badalona - La Salut Alta: el taller de smoothies (batuts de fruita i verdura). Amb aquesta activitat les dinamitzadores del Punt volen potenciar el desenvolupament de competències TIC per a la recerca d’informació a internet, en forma de blogs, sobre la temàtica de les postres i les receptes de cuina.

Amb aquest taller, a la vegada, el grup d’usuaris i usuàries acaben creant un receptari de batuts saludables amb l’ajuda dels processadors de textos del Punt. Mensualment, utilitzant la cuina del Casal Cívic, així com els estris necessaris, el grup portarà a la pràctica el coneixement i prepararà els batuts seleccionats en consens. Hanuman és una altra de les noves propostes formatives del Punt Òmnia, amb la qual es vol treballar l’aprenentatge i ús d’eines TIC multiplataforma amb els infants i joves.

Els dispositius digitals com càmeres de vídeo i  programes d’edició de vídeo així com de recursos de publicació de continguts, són algunes de les eines que es faran servir al taller Hanuman, que buscarà potenciar les habilitats socials i el coneixement de l’entorn, el treball en equip, el desenvolupament de rols (càmera, ajudant de càmera, director/a) entre els infants i moltes altres capacitats. La finalitat de Hanuman és generar un document audiovisual on es donin a conèixer elements de la cultura hindú, com el menjar, les tradicions, el ball i vocabulari bàsic com a eines d’interacció social i cultural.

Finalment, el Punt Òmnia Casal Cívic Badalona - La Salut Alta també oferirà el nou taller “El núvol”, sobre l’ús d’aquest espai d’emmagatzematge virtual, i l’activitat “Culturitza’t jugant”, un espai de trobada per a infants entre 4 i 12 anys, que, amb el suport de la persona dinamitzadora, proposen activitats motivadores i relacionades amb els seus interessos personals per generar un aprenentatge significatiu. Es prioritza la realització de deures escolars, la projecció de pel·lícules, les sortides a la biblioteca i la lectura de contes amb valors i dinàmiques grupals.

El Punt ha engegat el segon trimestre de 2018 amb cinc tallers nous per a la gent del barri.