Palletes reutilitzables i sostenibles en 3D

Palletes sostenibles

Durant el mes de juliol el jovent del Casal Cívic de Campclar ha dut a terme una activitat de disseny de palletes personalitzades amb la intenció de ser reutilitzades i així reduir l'impacte mediambiental de les palletes d'un sol ús o derivades del plàstic. La idea va néixer de part de l'educadora del casal cívic que va veure una oportunitat en la impressora 3D i així enllaçar-la amb les activitats d'elaboració de batuts d'aquest estiu. Com el material que utilitzem és el PLA, un derivat del blat, les palletes no tenen cap risc de toxicitat i són totalment aptes pel consum d'aliments i a més, es poden rentar i tornar a utilitzar.

El primer hàndicap de l'activitat va ser trobar un disseny òptim per a imprimir-les fins que, finalment, ens vam decantar per un format triangular que facilita la impressió. Amb el programa Tinkercad van fer els seus dissenys i van posar en pràctica tot el que hem après sobre impressió 3D durant els passats trimestres, cadascuna amb el color desitjat i amb el missatge o imatge que vol a la seva palleta personalitzada.

Un projecte molt maco que crea consciència sobre la reutilització i que fa servir materials sostenibles, que potència la creativitat del jovent i integra el servei de l'Òmnia a la resta d'activitats del casal.

sostenibilitat
medi ambient
reutilització
impressio3D
Conscienciem al jovent potenciant la seva creativitat.