'Pareu de parar-me', vídeo contra el racisme en les actuacions policials

09/04/2018 | 11:04

Que les identificacions policials basades en el color de la pell o l'ètnia siguin una pràctica comuna, no vol dir que siguin legals. Això ha volgut denunciar l'entitat SOS Racisme amb el vídeo Pareu de parar-me que denuncia les pràctiques policials abusives basades en el racisme i la xenofòbia.

En Shan es va sentir discriminat i criminalitzat quan un agent de la Policia Nacional li va demanar els papers sense motiu aparent. I convençut que estava vulnerant els seus drets, va denunciar-ho. Amb aquest testimoni el vídeo es remunta fins al 1992, quan Rosalind Williams va ser aturada per la Policia simplement pel color de la seva pell. Aquest cas va arribar al Tribunal Constitucional espanyol, que va sentenciar que aturar per motius de perfil ètnic no és una pràctica discriminatòria.

A partir d'aquest punt inicial, les pràctiques d'aturada per pefil ètnic entre els cossos de seguretat a l'Estat espanyol són una pràctica comuna que SOS Racisme es lamenta en denunciar. Podeu veure el vídeo aquí: https://www.youtube.com/watch?v=EbI1uOMgE7Y

 

SOS Racisme denuncia les identificacions policials a través de la campanya #pareudepararme.